ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI PROF. DR. VEYSEL EROĞLU: YOLLARIN KAVŞAK NOKTASI İLİMİZDE YOLLAR AFYONKARAHİSAR KAYMAĞI GİBİ OLDU

Gözden kaçırmayın

Milli Eğitim organizasyonuyla ooşkulu Cumhuriyet TiyatrosuMilli Eğitim organizasyonuyla ooşkulu Cumhuriyet Tiyatrosu

 

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın Afyonkarahisar’da son 15 yılda 5,5 milyar liralık yatırım yaptığını söyleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Yolların kavşak noktası olan ilimizde karayolları Afyonkarahisar kaymağı gibi oldu” dedi.



“AFYONKARAHİSAR’DA BÖLÜNMÜŞ YOL AĞINI SON 15 YILDA 10’A KATLADIK”

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, sadece Bakanlığının değil diğer bakanlıklarında Afyonkarahisar’a büyük yatırımlar yaptığını ifade ederek “Roma'nın bir girişi bir çıkışı var. Bizim hükümetimiz döneminde 'Bütün yollar Roma'ya değil, Afyonkarahisar'a çıkmaya' başladı. Türkiye'de en çok bölünmüş yol yapılan şehirler arasında Afyonkarahisar var. Afyonkarahisar’da bölünmüş yol ağını son 15 yılda 10’a katladık” dedi.

2002 yılına kadar Afyonkarahisar’a 54 km bölünmüş yol yapıldığının altını çizen Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Son 15 yılda yapılan çalışmalar ile toplam bölünmüş yol uzunluğu 545 km’ye yükseltildi. Böylece Afyonkarahisar bütün yolların kesişim noktası oldu” değerlendirmesinde bulundu.



“4. BÜYÜK HAVALİMANINI ŞEHRİMİZE KAZANDIRDIK”

Sadece karayolunda değil demiryolu ve havayolu bakımından da Afyonkarahisar’a büyük yatırım yapıldığını ifade eden Prof. Dr. Eroğlu “Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illerine hizmet veren ülkemizin 4. büyük havalimanını şehrimize kazandırdık. Zafer Havaalanı yurtdışı uçuşların gerçekleştirilebildiği ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından ruhsatlandırılan 29. havaalanıdır” açıklamasını yaptı.



YÜKSEK HIZLI TREN PROJESİ DEVAM EDİYOR

Ulaşım alanında Afyonkarahisar’a yapılan en büyük yatırımlardan birisinin ise Yüksek Hızlı Tren Projesi olduğunu belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Ankara-Afyonkarahisar- İzmir hızlı tren projesi ile Afyonkarahisar’ın İzmir ile olan mesafesi 2 saate, Ankara ile olan mesafesi ise 1,5 saate düşecek. 8,3 milyar yatırım bedeli ile inşa edilen bu projenin Polatlı-Afyonkarahisar-Uşak ve Uşak-Manisa-Menemen bölümünde altyapı inşası devam ediyor” diye konuştu.



“AFYONKARAHİSARLI HEMŞERİLERİMİZ DAHA KALİTELİ HİZMET ALMAYA DEVAM EDECEK”

Yapılan yatırımlar ile Afyonkarahisar’ın daha ulaşılabilir bir şehir olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Vatandaşlarımız daha hızlı, konforlu ve güvenli bir şekilde ulaşımlarını sağlıyor. Bundan sonra da yatırımlarımız sürecek ve Afyonkarahisarlı hemşerilerimiz daha kaliteli hizmet almaya devam edecek” dedi.