FESTİVALİ BIRAK ALTYAPINA BAK

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine GökçeAfyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine Gökçe

Orman ve Su İşleri Bakanı hemşerimiz Prof. Dr. Veysel Eroğlu Hürriyet Gazetesinden Merve Erdil’e önemli konularda açıklamalarda bulundu. Bakan Eroğlu, “Bazı belediyeler festival düzenliyor, ya festival düzenleyeceğine kardeşim altyapını tamamla”

 

Hürriyet Gazetesinde Merve Erdil imzası ile yayınlanan röportajda Bakan Eroğlu uyarılarda bulundu. Belediye Başkanlarını uyaran Bakan Eroğlu belediyelere yönelik çıkan bir yönetmeliği hatırlattı. Bakan Eroğlu, “Şimdi belediyelerde su kayıpları çok fazla. Bazı belediyeler festival düzenliyor, ya festival düzenleyeceğine kardeşim altyapını tamamla, su kaçakları, kayıpları yüzde 50-60 olan belediyeler var. Ben burada ayırt etmiyorum, genelde bu böyle” dedi.

 

Belediyelere ceza yolda

 

Su kayıp ve kaçaklarını indirmeyen Belediyelere ceza vereceklerini söyleyen Bakan Eroğlu, “İstanbul’da İSKİ Genel Müdürüyken, hem su yok, hem de suyumuzun yüzde 65’i kayboluyordu. Şebekeler tamamen eleğe dönmüş. Hatta bu konuda karikatürler vardı. Belediye Başkanlarına diyorum ki: Modern sistemlerle şebekeni yenile. Biz suyu getiriyoruz. Her belediyeye getiririz. Su kayıpları kontrol yönetmeliği çıkardık, bu kayıp kaçakları 4 yılda yüzde 30’a indirecekler. İndirmezlerse ceza vereceğiz, ayrıca onlara yeni bir baraj vesaire tesis yapmayacağız. Kusura bakmasınlar, önce altyapıyı düzenleyecekler”