Bakan Eroğul, 2019 seçimlerinin Türkiye tarihinde bir milat olacağının altını çizerek, ilk defa bir sistem değişikliği ile Cumhurbaşkanının yüzde 51 ile halkın seçeceğine dikkat çekti. Eroğlu, “2019 milletimizin tarihinde bir milat, bir dönüm noktası” diye konuştu.  

  Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, memleketi Afyonkarahisar’da belde ve ilçe belediye başkanları ile bir toplantı gerçekleştirdi. 17 Şubat’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı Kongresi’nin hazırlıkları nedeniyle yapılan toplantıda, Bakan Eroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın coşkuyla karşılanması gerektiğine vurgu yaptı. Eroğlu konuşmasında şu ifadeler yer verdi:

  “Önümüzdeki Hafta dünya lideri sayın cumhurbaşkanımız buraya teşrif buyuracaklar ve Afyonkarahisar il kongresini gerçekleştirmiş olacağı. Buluyorsunuz bizim kongreler bayram havasında geçiyor. Bu nedenle önümüzdeki hafta bayramımız var. Ecdadımızın bayramı. Şimdiden bayramınız kutlu olsun. Özellikle sayın Cumhurbaşkanımızı büyük bir coşkuyla karşılamamız lazım. Çünkü dünya lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar’a çok büyük önem veriyor. Bu topraklar mübarek topraklar, istiklalimizin kazanıldığı topraklar. Ve AK Parti tesadüfen değil, bilerek Afyonkarahisar’da kuruldu. Her zaman değerli genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız ‘biz Afyonkarahisar’dan yola çıkmıştık’ diye işaret eder. Afyonkarahisar’a her türlü desteği verdi.”

  “Tarihimizdeki en önemli seçim,2019 seçimi”

  2019 yılı seçimlerinin Türkiye tarihinde bir milat olacağına dikkat çeken Bakan Eroğlu, tüm dünyanın gözünün Türkiye’de olduğunu söyledi. Eroğlu, “Tarihimizdeki en önemli seçim,2019 seçimi. Bu seçimin farkı başka. İlk defa sistem değişiyor ve cumhurbaşkanlığı sistemiyle cumhurbaşkanı yüzde 51 ile doğrudan millet seçiyor. Ayrıca 2019 yılında Mahalli İdareler seçimleri, belediye seçimleri ve 2019 yılının sonunda da milletvekilleri ve cumhurbaşkanlığı seçimi var. Bu bakımdan 2019 milletimizin tarihinde bir milat, bir dönüm noktası. Hepimize çok önemli vazife düşüyor. Neticede bu yükseliş, bu muhteşem kalkınma hamlesi ve bayrağımızın zirveye taşınma harekatı 2023, 2053, 2071 hedeflerinin gerçekleşmesi, bu miladın çok rahatlıkla aşılması gerekir. Dolayısıyla bütün dünyanın gözü Türkiye’de. Türkiye kabuğunu yırttı, eskiden 3.-4. ligde oynuyordu, şimdi 1. ligde oynuyor. Bu bakımdan bunu mutlaka perçinleştirmemiz lazım” diye konuştu.