Hürriyet'te yer alan habere göre Anadolu Ajansı, Suriye’de rejime karşı savaştığı belirtilen daha önce adı pek duyulmamış Tel Hamis Tugayları’na dayanarak terör örgütü PKK’nın elebaşlarından ‘Bahoz Erdal’ kod adlı Fehman Hüseyin'in aracının Suriye’de havaya uçurularak öldürüldüğünü duyurdu.



Tel Hamis’in Sözcüsü olduğu belirtilen Halid el Hasekavi, Fehman Hüseyin'in önceki akşam 20.30 sıralarında Himo beldesinden Kamışlı’ya giderken hedef alındığını söyledi. Fehman Hüseyin ile aralarında korumalarının da olduğu araçtaki en az 8 kişinin öldüğünü belirten Hasekavi, Suriye ve Türkiye halkına ‘müjde’ olarak nitelendirdiği bu operasyonun uzun süren takip sonrası gerçekleştiğini de ifade etti.



Hasekavi, PKK terör örgütünün Suriye topraklarında işgalci olduğunu da bildirerek ’ya şunları söyledi:



"Beşar Esad rejiminin en büyük destekçilerinden biri olan PKK'nın bu üst düzey yöneticisine dönük gerçekleşen operasyonu Suriye şehitlerine, gazilerine ve Suriye zindanlarında işkence gören şerefli Suriye halkına armağan ediyoruz."



Ancak bu noktadan sonra haber tam bir muammaya dönüştü.



Ankara’daki istihbarat ve güvenlik kaynakları “Bahoz Erdal’ın Suriye’de öldürülmesiyle ilgili” yorum yapmaktan kaçınırken, herhangi bir doğrulama ya da yalanlama almak mümkün olmadı.







‘Bahoz Erdal’ın bombalanan aracı olduğu söylenen bir görüntü de paylaşıldı.



KÜRT MEDYASI: DOĞRU DEĞİL



Kuzey Irak’taki Kürt medyasında da bu haber hemen manşetlere çıktı. Ancak kısa süre içinde terör örgütü PKK’nın silahlı kanadı HPG (Halk Savunma Güçleri) kaynak gösterilerek verilen haberlerde “Bahoz Erdal yaşıyor” bilgisi paylaşıldı.



Reuters haber ajansı da “’nın geçtiği Bahoz Erdal haberi”ni doğrulatamadıklarını abonelerine duyurdu.



EN KANLI EYLEMLERİ YÖNETTİ



Terör örgütü PKK’nın elebaşlarından Suriye uyruklu Bahoz Erdal kod isimli Fehman Hüseyin, Abdullah Öcalan’ın yakalanmasından sonra Murat Karayılan ve Cemil Bayık’la birlikte 1999 yılından itibaren örgütün kontrolünde ve yönetiminde en önemli isimlerden biri oldu. Güvenlik kuvvetlerine yönelik birçok saldırıyı bizzat planlayıp koordine etti. PKK’nın sivillere yönelik özellikle canlı bomba saldırılarında kullandığı TAK’ı (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) da Fehman Hüseyin’in kurdurduğu iddiaları var. Bu teröristle ilgili daha önce de birçok kez “öldürüldü” haberleri çıkmış ancak bu haberlerin gerçek olmadığı anlaşılmıştı.