11 Temmuz 2003 tarih ve 25165 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu’nun 2 inci maddesinin 22 no’lu bendinde; “Avlanma Hakkı: Avcılık belgesine sahip olan kişilerin yıllık avlanma izin ücreti ödeme koşulları ile elde ettiği hakkı” olarak tanımlanmıştır. Aynı Kanun’un 3 üncü maddesinin son fıkrasında da “Merkez Av Komisyonunda alınan kararların uygulanması, av ve yaban hayvanlarının korunması, üretimi ve bakımı ile avcı kuruluşlarının kurulmasının ve çalışmasının teşviki, üyelerinin eğitimi Bakanlıkça yürütülür.” denilmektedir.

 

Bu doğrultuda 2017 - 2018 Av Yılı Avlanma îzin Kartı satışı ile ilgili Bakanlığımızın çıkardığı 2017/4 Sayılı Genelge doğrultusunda; Şube Müdürlüğü’nce belirlenen şartları sağlayan ve ekli protokol hükümlerini kabul ederek talepte bulunan avcı derneklerince ve avcı derneği bulunmaması ya da talep etmemesi halinde il ve ilçelerde faaliyet gösteren av bayilerince avlanma izin kartı verme hizmeti yapılabilecektir.

 

Avcı dernekleri; avlanma izin kartı verme hizmeti yapmak istemeleri halinde;

 

1) Dernek hizmet binasının açık adresi ile dernek tüzüğünün aslı gibidir onaylı fotokopisini,

 

2) Derneğin genel kurulunu yaptığına ve faal olduğuna dair dernekler masasından alacağı yazıyı,

 

3) Demek üyelerinden avlanma izin kartı talep edeceklerin avlanma izinlerinin ücreti, dernek tarafından peşin ödenmek kaydıyla dernek aracılığıyla alınacağına ve ücretin derneğin

 

T.C. Ziraat Bankası Afyonkarahisar/ ........................ Şubesi nezdinde ki ...............................

 

nolu banka hesap numarasından yatırılacağına ilişkin yönetim kurulu kararını

 

4) Demek adına avlanma izin kartını idare muhasebe yetkilisinden veya yetkilendirilen kişilerden (veznedar veya mutemet) almaya yetkili kılınan görevliye ait bilgilerin yer aldığı yönetim kurulu kararını ve kişiye ait imza sirkülerini,

 

5) 31.03.2005 tarih ve 25772 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Dernekler Yönetmeliğinin 46’mcı maddesi kapsamında dernek adına gelir tahsil edeceğine dair “yetki belgesi’ni,

 

Av bayileri; avlanma izni kartı verme hizmetini yapmak istemeleri halinde;

 

a) İşyerinin adresi,

 

b) Vergi levhası,

 

c) İşyeri açma ruhsatı,

 

ç) Ticaret odası faaliyet belgesi ile av bayisi olduğuna dair diğer belge ve bilgileri,

 

d) Bayi; adına avlanma izin kartını idareden almaya yetkili kıldığı görevliye ait yetki belgesiyle birlikte idareye başvurarak “Avlanma İzin Kartı Verme Yetki Belgesi” ni almak zorundadır.

 

4915 Sayılı Kanunun 8 inci maddesinde yazılı Katılım Paylarını ödemeyen bayilere yetki belgesi verilmeyecektir.

 

Avlanma izin kartı verme hizmeti ile ilgili avcı dernekleri ve av bayilerinin yetkilendirilmesi Şube Müdürlükleri ve başvuru yapan avcı dernekleri ile av bayileri arasında bir protokol çerçevesinde düzenlenecektir. Bu işlemde kullanılacak temel düzenlemeleri içeren bir protokol örneği yazımız ekindedir.

 

Av bayisi sahiplerine protokol’un imzalanması halinde vergi levhası ve işyeri açma ruhsatında ismi yazılı av bayisi adına, avcı derneklerine ise sadece protokol’un imzalanması halinde demek adına yetki belgesi düzenlenecektir.

 

Protokol süresi 2017-2018 av yılı olup; 31 MART 2018 tarihinde sona erecektir.

 

Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyen ve avlanma izin kartı verme yetkisi talep eden avcı dernekleri ya da av bayileri V. Bölge Müdürlüğü Afyonkarahisar Şube Müdürlüğü’ne başvurabilirler.