Mayıs ayında Doğaltaş Sektöründeki 6 firmadan 12 temsilci ile Doğaltaş Fuarı’na program gerçekleştiren Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, 16-20 Aralık tarihlerinde ikinci kez Dubai’ye İş Gezisi Programı düzenledi. Çeşitli sektörlerden 18 firma toplamda 21 temsilci ile Dubai İş Gezisi Programı’na katıldı. 21 kişilik heyet, ikili iş görüşmeleri, genel ticaret ve sanayi fuarı ziyareti, serbest bölge ziyareti ve firma ziyareti gerçekleştirdi.

 

Heyet ayrıca, T.C. Dubai Ticaret Ataşeliği’ni ziyaret ederek ülke ve Dubai’deki sektörler hakkında detaylı bilgi aldı. Dubai Ticaret Ataşesi Hasan ÖNAL, ülke ekonomisi, Dubai ekonomisi, dış ticaret ve ülkedeki yatırım olanakları hakkında detaylı sunum gerçekleştirerek firmaların Dubai pazarına girebilmeleri için dikkat edilmesi gereken önemli noktalara değindi.

Daha sonra Genel Ticaret ve Sanayi Fuarı’nda sergilenen ürünleri inceleyen firma temsilcileri, stant açan firma yetkileri ile sektörel görüşmeler gerçekleştirdi. Programın son gününde ise katılımcı firmalar Jafza Serbest Bölgesi’ni ziyareti ederek, Serbest Bölge Yönetimi ile toplantı gerçekleştirdiler. Son olarak firma ziyaretleri gerçekleştiren heyet, 21 Aralık Cumartesi sabahı Afyonkarahisar’a ulaşarak programı tamamladı.