Afyonkarahisar Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi Direktörü Özgür Demir, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası personeline afet bilinci eğitimi verdi.

Afyonkarahisar Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Direktörü Özgür Demir, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) personeline afet bilinci eğitimi verdi. 1999’da Gölcük’te meydana gelen depreme tanık olan, 2011 yılına kadar Mahalle Afet Gönüllüleri Projesi çerçevesinde çalışmalara katılan Demir, afetlerin her zaman yaşanabileceğini belirterek “Olası afetlerden önce hazırlıklı olunmalı, hayatta nasıl kalınabileceğine ilişkin tatbikat yapılmalıdır” dedi.

PANİK YAPMAYIN, SAKİN OLUN

Afet sırasında panik yapılmaması gerektiğine dikkat çeken Demir, “Afet sırasında önce sakinliğimizi korumalıyız. Bir deprem yaşıyorsak, 10 saniye içinde binayı terk edemeyeceksek bulunduğumuz yerde kendimizi korumaya çalışmalıyız. Yangın sırasında acil çıkış kapılarını kullanmalıyız” diye konuştu.

EĞİTİMLER FARKINDALIĞA KATKI

ATSO Genel Sekreteri Ali Şenol, eğitim dolayısıyla Özgür Demir’e teşekkür etti. Şenol, “Bir taraftan çalışmalarımızı sürdürürken bir taraftan da toplumsal farkındalığın artmasına katkı sağlamak için eğitimler düzenliyoruz. Afet bilinci eğitiminde verilen bilgilerden yararlandık. Yıl sonuna kadar personelimiz için 3 eğitim daha düzenleyeceğiz” ifadelerini kullandı.