Afyokarahisar’da 10 Kasım dolayısı ile “Atamızı Sanat ile Anıyoruz” isimli fotoğraf sergisi açıldı. Sergide Atatürk’ün değişik zamanlarda Afyonkarahisar’a gerçekleştirdiği ziyaretlere çekilen 60 kare fotoğraf yer alıyor.  

  Araştırmacı Yazar Hasan Özpunar tarafından Park Afyon Alışveriş Merkezinde açılan sergi sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Atatürk’ün ölüm yıl dönümü dolayısı ile açılan sergide, vatandaşların sergiyi gezerken duygulandıkları da gözlendi. Sergide yer alan fotoğraflarla ilgili bilgi veren Özpunar, fotoğrafların Atatürk’ün, Afyonkarahisar’a gerçekleştirdiği ziyaretlerden oluştuğunu ve ilk ziyaretinden son ziyaretine kadar 60 kare fotoğrafın yer aldığını ifade etti. Özpunar, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefat yıl dönümünde bizde böyle bir sergi düzenledik. Sergimizde Atatürk’ün, Afyonkarahisar’a değişik tarihlerde gerçekleştirdiği ziyaretlerde çekilmiş 60 kare fotoğraf ve yine o günlerde bu ziyaretlerle ilgili basında çıkan haber gipürleri yer alıyor. Ziyaretlerin yani fotoğrafların en eskisi Mart 1922 tarihinde Çay ilçesinde çekilmiş. Atatürk ile Azarbaycan ve Rus Büyükelçilerini yan yana gösteren bir fotoğraf. Atatürk’ün Afyonkarahisar’a 30’un üzerinde ziyaretinin olduğunu biliyoruz. Bu ziyaretlerin bazılarında şehre uğramış bazılarında Afyon kavşak kent konumunda olduğu için tren istasyonunda vatandaşlar ile buluşmuş ve yoluna devam etmiş. Fotoğraflar belli bir kronolojik sıra içerisinde yani en eski fotoğraftan son ziyaret olan 20 Kasım 1937 tarihine ait fotoğraflar mevcut” diye konuştu.

  Fotoğraflarda Atatürk’ün, Afyonkarahisar’a gerçekleştirdiği ziyaretlerde sürekli yanında vatandaşların olması ve halk ile toplu fotoğraf çektirdiği gözleniyor.