ASHMYO ÖĞRENCİLERİNE “İLK VE ACİL YARDIM EĞİTİM” KURSU VERİLDİ

Gözden kaçırmayın

AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (ASHMYO) ve Yaşam Boyu Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası nedeniyle AKÜ öğrencilerine  “İlk ve Acil Yardım Eğitim” kursu verildi.

 

Kursun açış konuşmasını yapan Yaşam Boyu Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Handan Yıldız, ilk yardımın ilk 10 dakika içinde yapılmasının hastanın yaşamsal fonksiyonlarının sürdürülebilmesi açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Yıldız, “Bu eğitimlerin sadece öğrenci eğitimleriyle kalmayıp toplumun tüm kesimlerine verilmesi gerekir” dedi.

 

AKÜ ASHMYO Öğr. Gör. Kamuran Çalış İbiş tarafından temel ilk yardım ilkeleri ve temel yaşam desteği, kanamalar ve şokta ilk yardım konularında teorik ve uygulamalı eğitim verildi. AKÜ ASHMYO Öğr. Gör. Dr. Önder Cartıllı ise bilinç bozukluğu, bilinç kaybı durumlarını tanımlayarak bu konularda yapılması gereken ilk yardım uygulamalarını anlattı. AKÜ ASHMYO Uzm. Mine Toksal, Afyonkarahisar ilinin doğal afetler açısından riskli bir bölge olduğunu, Afet sonrası toplu yaralanmalar sonucunda ilk yardımın önemini vurguladı.

 

Eğitime 40 AKÜ öğrencisi katıldı. Eğitim sonrası yapılan değerlendirme sınavı sonucunda başarılı olan katılımcılar katılım belgesini almaya hak kazandı.