Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin ARAP; ‘‘koruyucu ilaçlama yapmayı unutmayın…’’

Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin ARAP, Afyonkarahisar’ın  Şuhut, Sandıklı, Dinar İlçesindeki ekili tarım alanlarında incelemelerde bulundu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin ARAP;

‘‘İlçelerimizin ekili alanlarında yapılan incelemelerde, Mayıs ve Haziran aylarındaki yağışların hububat ekili alanlara olumlu etkisinin olduğu görülmüştür. İnşallah bu olumlu etki hasat zamanında verim artışı olarak yansıyacak, ürün rekoltesini arttıracaktır. Özellikle kuru tarım anlarında ekili olan hububatta yağışların etkisi nedeniyle bitkilerin gelişiminin iyi olduğu gözlemlendi. Bu yağışların aynı zamanda şeker pancarı, mısır ve patates ekili alanlarda da olumlu etkisi olmuştur.

 

Ancak özellikle patates gibi ürünlerde aşırı yağışın mildiyö hastalığına sebep olabileceği unutulmamalıdır. Çiftçilerimiz İl Müdürlüğümüzün uyarılarıyla bilinçli olarak ilaçlama yapmaktadırlar. Ancak yağışların tamamen bitmesinden sonra koruyucu ilaçlamanın bir iki hafta ara ile 2 defa daha yapılmasının da unutulmaması gerekmektedir. Çiftçilerimiz her zaman İl-İlçe Müdürlüklerimizden teknik destek ve yardım alabilirler. Özellikle kullanacakları ilaçların seçimini ve dozlarını Müdürlüklerimizin ve Ziraat Mühendislerimizin önerdiği şekliyle reçeteli olarak kullanmalıdırlar. Şimdiden çiftçilerimize bol ve bereketli bir sezon geçirmelerini temenni ederim’’ dedi.