Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, termal bir otelde düzenlenen programda kente konuk olan Arap gazetecileri ağırladı.

Arap gazetecileri misafir etmekten onur duyduğunu ifaden Tutulmaz, Afyonkarahisar'ın her geçen gün gelişen ve potansiyeli olan bir şehir olduğunu ifade etti.

Tutulmaz, konuk gazetecilere kent hakkında bilgi vererek, şunları kaydetti:

"Kentin tarihinin yanı sıra pek çok değeri var. Mermeri, termali, meşhur gıda markaları ve doğa güzellikleri var. Termal turizmimiz sağlık ve konaklama adına önemli bir kaynağımızdır. 11 tane beş yıldızlı otelimiz ve değişik niteliklerde 24 bin yatak kapasiteli mekanlarımızla turizmde öneli bir yerdeyiz. Yine 12 bin yatak kapasiteli inşaat ve proje aşamasında olan yerimiz olacak. Onların çalışmaları da şehrimizde devam etmektedir. Bu kapasitemizi değerlendirebilmek adına siz değerli kardeşlerimize önemli görevler düşmektedir. Bir taraftan ziyaretçi olarak, bir taraftan da buraya yatırım yapmak isteyen kesime hitap edecek olan sizlersiniz. Sizlerin vasıtasıyla bizlerin mesajları gönül coğrafyasına ulaşmış olur."

Konuk gazeteciler, program sonunda Vali Tutulmaz'a tablo hediye etti.

Programa, AK Parti Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Somali Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Ahmed Jimaliiki ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.