Mısır, Fas, Ürdün, Tunus, Yemen, Irak, Suudi Arabistan, Libya gibi Ortadoğu ülkelerinden gelen yaklaşık 40'a yakın gazeteci, basın mensubu, medya çalışanı Afyonkarahisar ziyaretleri kapsamında  Sandıklı'ya da bir gezi düzenlediler.



Arap gazetecilerden oluşan heyet ilk olarak Sandıklı Akdağ Tabiat Parkında gezi ve incelemelerde bulundu. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürü Mahmut Temel tarafından Konaklama evinde kendilerine Akdağdaki yaban hayatı ile ilgili brifing verildi. 



Daha sonra Akdağ Tabiat Parkında bulunan gözetleme kulesine çıkan heyet burada Akdağ Tabiat Parkı ile ilgili bol bol resim ve video çekerek bölgenin haberleri için veri topladılar. Akdağ Tabiat parkından sonra Sandıklı İlçemizi ziyaret eden heyet Sandıklı Belediyesi önünde ve Kent Meydanında hatıra fotoğrafı çektirdi.



Sandıklının tanıtımı açısından kendilerine ilçemizi ve kaplıcalarımızın tanıtıldığı broşür, kitap gibi materyallerin yanı sıra leblebi ve lokum ikramında bulunuldu. Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Arap Gazeteci grubu Afyonkarahisar ve Sandıklı ile ilgili güzel anılar biriktirdiklerini, ilk fırsatta tekrar geleceklerini sözlerine eklediler.