Takvim'den Pınar Çelik'in haberine göre Türkiye Sigorta Birliği'nden (TSB) yapılan açıklamada, trafik sigortası primlerinde mayıstan itibaren başlayan düşüşün Ağustos itibariyle ilk defa trafiğe girenlerde yüzde 15, tüm araç grupları ile tüm basamaklarda ortalama yüzde 10'a ulaştığı vurgulandı. TSB Genel Sekreteri Akif Eroğlu, sisteme ilk defa giren ve fiyat artışlarından en çok etkilenen grup olan 4. basamaktakilere yapılan indirimin yüzde 15 olduğunu söyledi.



KANUN ÖNÜNE GEÇTİ



Ağustos sonu itibariyle ortalama indirimin yüzde 15'e, 4. basamakta bulunanlara yapılan indirimin ise yüzde 20'ye ulaşacağını dile getiren Eroğlu, bazı şirketlerin indirim oranını yüzde 30'a kadar çıkardığını dolayısıyla rekabetin de kendini gösterdiğini kaydetti.



Primlerde tabanın hiçbir zaman 250-300'e düşmeyeceğinin altını çizen Eroğlu, "Vatandaş böyle bir beklenti içine girmesin ama eğer bu kanun yürürlüğe girmeseydi primler artmaya devam edecekti. Şu an 500 liralık bir poliçe bugün 400 liraya yapılıyor ki bu 100 liralık indirim demek" diye konuştu.