Bilecik'te eşi Hüseyin Kartal tarafından bıçaklanarak öldürülen 8 aylık hamile Melike Kartal'dan sezaryenle alınarak Isparta'da özel bir hastane tedavi altına alınan erkek bebek solunum yetmezliği nedeniyle makineye bağlı yaşıyorBilecik'te eşi Hüseyin Kartal tarafından bıçaklanarak öldürülen 8 aylık hamile Melike Kartal'dan sezaryenle alınarak Isparta'da özel bir hastane tedavi altına alınan erkek bebek solunum yetmezliği nedeniyle makineye bağlı yaşıyor.

 Uzm. Dr. Harun Tepeli, "Solunumu güçlenmezse makineye bağlı devam edecek. İki gün çok önemli" dedi.

Geçen perşembe gecesi eşi Hüseyin Kartal tarafından bıçaklanarak öldürülen 8 aylık hamile Melike Kartal'ın sezaryenle alınan erkek bebeği, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinden sonra ambulans helikopterle geçen cuma günü Isparta'ya sevk edildi. Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi bahçesine inen ambulans helikopterden alınan erkek bebek, buradan da kara ambulansıyla Özel Isparta Hastanesi'ne götürüldü.

"ÖNÜMÜZDEKİ 2 GÜN ÇOK ÖNEMLİ"

Solunum yetmezliği sorunu olan bebeğin yoğun bakım ünitesinde tedavisinin sürdüğü ve hayati tehlikenin devam ettiği belirtildi. Çocuk sağlığı uzmanı Uzm. Dr. Harun Tepeli, bebeğin hastanedeki tedavi sürecinde 5'inci güne gelindiğini ve hayati tehlikenin devam ettiğini söyledi. Kritik sürecin sürdüğünü aktaran Uzm. Dr. Tepeli, "Şu anda spontan sorunu var. Makinesiz duramıyor. Halen makineye bağlı olarak hayati tehlikesi yoğun şekilde devam ediyor. Çok zaman öngöremiyoruz. Bundan sonra çocuğun yanıtına göre solunumu güçlenirse ayıracağız. Solunumu güçlenmezse makineye bağlı devam edecek. Önümüzdeki 2 gün çok önemli" dedi.