‘Anne Çocuk Elele İş Gücünde’ projesi sertifika törenine Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Belediye Başkan Vekili Mahmut Karcı, İl Müdürleri ve kursiyerler katıldı.

 

Afyonkarahisar İş Kadınları Derneği Başkanı Tülin Helvacıoğlu hazırladıkları projeyi İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığına sunduklarını belirtirken, “Proje kapsamında 120 Engelli ve 120 Anneden oluşan kişilere çeşitli eğitimler verdik. Amacımız kursiyerlerimizi iş hayatına kazandırıp istihdam sağlamaktır. Ayrıca ‘Anne Çocuk El Ele İş Gücünde’ proje kapsamında kursiyerlerimizden 3 tanesinin almış olduğu eğitim sonrasında KOSGEB desteğiyle iş yerlerini açmışlardır. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

 

Daha sonra konuşan Vali Mustafa Tutulmaz; “Kadının eli değdiği zaman orada biraz daha ciddiyet buluşuyor, bereket geliyor. Bugüne kadar kadınlarımız ekseriyetle bu tür alandan uzak kaldılar. Ancak girişimcilik ruhu kadınlarda daha fazladır. Biz erkekler genelde biraz daha somut şeylerle meşgul olmak isteriz, hayalimiz pek yoktur. Hayal olmadığı zaman da girişimcilikte başarı elde edilemiyor. Bugüne kadar genelde toplumlar bir araya gelerek dernek kurarlar, vakıf kurarlar ve şöyle bir beklenti içerisinde olurlar birileri bize para versin, biz bunu harcayalım. Ama artık çağımız değişti. Çağımızda para kazanmanın, bu tür derneklerin ve vakıfların para elde etmesinin yolu projeden geçiyor. Eğer projeniz varsa çok sayıda yerden kaynak temin edebilme imkanınız var. Değişik kuruluşlar derneklere, vakıflara bu tür girişimcilere kaynak sağlamak anlamında değişik hizmetleri sunuyorlar. İşte bugün İş Kadınları Derneğinin de böyle bir başvurusu sonucu elde edilmiş kaynakla siz değerli kursiyerlerimizi girişimci hale getirmek üzere sağlanmış bir fırsatı değerlendirdi. Onun sonucu olarak da bugün güzel bir şekilde İçişleri Bakanlığımızın sağladığı kaynakla bu proje uygulandı ve projenin de belirli bir aşamasında sertifikaları bugün vereceğiz. Girişimlerinden dolayı Derneğimize teşekkür etmek istiyorum. Devletimiz bunun bir diğer alanda yine girişimcilerimize sağlanan haklar yönünden önemli katkılar sağlıyor ve bunu gerçekleştirecek enerjiniz olsun. Eğer hayaliniz ve enerjiniz var ise kesinlikle kaynak problemi yok. Eğer bu girişimciler kadın ise bunların artı avantajları var. Bunlardan faydalanın, faydalanma yönünde de gayret sarf edin. Herkesin bu KOSGEB'in imkânlarından haberi olmayabilir. Bu konuda da siz dernek yöneticilerine önemli bir görev düşüyor. İnşallah sizlerin bu etkinliklerinizle daha çok kişi iş sahibi olacak, aş sahibi olacak. Bunun sonucunda da toplumumuzun ve tek tek bireylerimizin refahı yükselecek ve bundan da hepimiz kazançlı çıkacağız. Hayırlı uğurlu olsun diyorum.” dedi.

 

Konuşmalar sonrasında Kursiyerlere Vali Mustafa Tutulmaz ve diğer protokol üyeleri tarafından sertifikaları verilirken, işyeri açan kursiyerlere de plaketleri verildi.