rnAfyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri yemek yarışmasında gümüş madalya kazandı.

Gözden kaçırmayın

Ramazan’da Tiyatro keyfiRamazan’da Tiyatro keyfi



Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri yemek yarışmasında gümüş madalya kazandı.

16-17 Aralık 2017 tarihinde gerçekleştirilen ve 30’u uluslararası dereceli 250’ye yakın şefin katıldığı Gastro Pamukkale Aşçılık ve Pastacılık Şampiyonasında,  Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü  2. sınıf öğrencisi Tolga Kaya gümüş madalya aldı. “Hardallı Haşhaş Soslu ve Ayva Püresi Eşliğinde Kuru Meyve ve Sebze İçli Bohça Bonfile” isimli yarışma yemeğinde siyez bulguru, haşhaş, gül suyu gibi yöresel ürünleri kullanarak yarışma tabağını hazırlayan Kaya et yemekleri kategorisinde ikinciliği elde etti.

Yöresel ve mevsimler ürünler ile yapılan yemeğin sunumunda ise Afyonkarahisar Bakırcılar Çarşısından temin edilen bakır sürahi, bardak, tabak ve gümüş çatal-bıçak takımı ve şamdan kullanılarak hazırlanan servis masası jüri üyeleri arasında beğeni topladı.