Rektörlük toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş ile beraber diğer kurul üyeleri katıldı.

 

Toplantıda kalitenin hedeften ziyade bir süreç olduğunu ifade eden Prof. Dr. Solak, üniversite ile ilgili fakülte, bölüm ve birim bazlı değerlendirmelerde bulundu. 28 projenin tamamlandığını dile getiren Solak şöyle konuştu:

 

“Merkez Kütüphanemizde 150 bin kitaba ulaştık. İslami İlimlerde ve Bolvadin’de bünyesinde kütüphaneler açtık. Oradaki kitapların sayısının artması için gerekli önemi gösterdik. Laboratuvar ihtiyaçlarını belirledik ve her yerde açmaya gayret gösterdik. Emirdağ’da 4 laboratuvar açtık, merkez kampüsümüzde ise 70’e yakın laboratuvar açtık. Sadece mühendislikte 67 laboratuvar açtık toplamda. Veteriner Fakültesine çok güzel Uygulama ve Araştırma Merkezi açtık. 180’e yakın manda ve 70’e yakın büyük baş alımı yaparak veteriner hekimliğin kalitesini arttırmak için merkez kurduk. Tıp Fakültesinde fizik ve tedavi merkezleri kurduk.”

 

Altyapıyı tamamlamadan öğrenci almıyoruz

 

Yerleşkelerde ve fakültelerde eksiklerin tamamlanmasının ardından eğitime başlandığını kaydeden Solak, “Bolvadin’i tümüyle elden geçirdik, 4 bini aşkın öğrencinin özellikle iyi şartlarda ders almasını, laboratuvarlarda eğitim görmesini, sağlıklı şartlarda yemek yemesini sağladık. Bu sene Emirdağ’da spor ihtiyacını gidermek için yaptırdığımız kapalı bir spor salonu bitti ve 18 Eylül’de de açılışını yapacağız” diye konuştu. Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından açılmasına onay verilen bölümlerin de olduğunu belirten Solak “Mesela Diş Hekimliği Fakültemiz hazır ama öğrenci almadık henüz. Çünkü öğrenci buraya geldiğinde eksik eğitim almasını istemiyoruz. Altyapımız eksiksiz hale geldikten sonra öğrencilerimize en iyi eğitimi vereceğimiz zaman öğrenci alımını yapacağız” dedi.

 

Tamamlanan projelerin bazılarının doğrudan bazılarının ise dolaylı olarak eğitimi ve eğitim kalitesini etkileyen faktörler olduğunun altını çizen Solak şunları kaydetti:

 

“Kaliteyi ilgilendiren çok farklı fenomen var, çok farklı uygulamalar var. Bunların hepsini tamamladık. Önceden herkes bodrumlarda yemek yiyordu. Merkezi yemekhane anlayışı ile herkesin sağlıklı ve güzel şartlarda yemek yemesini sağladık. Güzel bir senato salonu ile senatomuzun en iyi şartlarda çalışmasına vesile olduk. Bunlar eğitimi doğrudan değil ama dolaylı etkileyen faktörlerden birisi. Eskiden öğrencilerimiz lise sıralarındaydı. Lise sırasında üniversite eğitimi olmaz. 851 dersliği elden geçirdik, 27 amfi 13 tane de konferans salonu oluşturmuş durumdayız. Sizlere bu projelerin yer aldığı kitapçıkları da dağıttık. Gerek merkez kampüsümüzde gerekse de ilçelerde elden geçmedik hiçbir bina kalmayacak. Bundan sonra da kaliteyi konuşacağız.”

 

Toplantı sonrasında Rektör Solak tarafından kurul üyeleri ile beraber ilgili konularda fikir alışverişinde bulunuldu.