Teknolojik gelişme ve yenilikleri teşvik ederek küresel zenginliği artırmak, üyelerinin kişisel gelişimini sağlamak ve topluluğu dünya çapında ilerletmek amacını taşıyan AKÜ IEEE Kocatepe Kulübü geleceğin Elektrik Elektronik Mühendislerini ‘Üretimden Dağıtıma Enerji’ Konferansıyla enerji hakkında bilgilendirdi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Kampüsü yerleşkesinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda yapılan konferansa AFJET Genel Müdürü Yusuf Ulutürk, TEİAŞ Dağıtım Sorumlusu Nurullah Özen, AFJET İşletme Müdürü Cihan Şahin, AKÜ Teknoloji Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yüksel Oğuz, AKÜ E. Teknik Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Çimen, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri, AKÜ’den Mezun olmuş Mühendis Halis Sümer ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan konferansın açılış konuşmasını EEM Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yüksel Oğuz yaptı. IEEE Kocatepe Kulübü öğrencilerini böylesine önemli bir konferansı düzenlemesinden çok memnun olduğunu belirten Oğuz, geleceğin mühendislerini kendi alanlarında bilgilendirmenin ve sahada görevli kişilerin tecrübelerinden faydalandırmanın çok önemli olduğunu söyledi. Geleceğin mühendisleri olan öğrencilerin, IEEE Kocatepe Kulübünün hazırlamış olduğu bu tür konferanslarla birlikte sadece mesleki anlamda değil, ahlaki ve etik kurallar hakkında da bilgi ve donanım sahibi olacağına değinen Oğuz, öğrencilerin sadece mesleklerine değil, topluma ve geleceğe hazırlanmasının önemi vurguladı.

Daha sonra konferansta konuşan TEİAŞ Dağıtım Sorumlusu Nurullah Özen, elektrik dağıtımı hakkında bilgiler verirken, sahada yaşadığı olaylar ve kazanılan tecrübeler hakkında bilgiler aktardı. Güçlü devletimiz sayesinde güçlü kurumların olduğunun altını çizen Özen, Türkiye Elektrik İletim AŞ’nin teknolojik gelişimi yakından takip ettiğini bu anlamda da her türlü donanıma sahip olduğunu söyledi. Öğrencilerin mesleki anlamda ve sosyal yaşantılarında her anlarını değerlendirmeleri gerektiğine değinen Özen, mevcut durumlarını nasıl daha iyi yapabilirim ve elimizdeki fırsatları nasıl daha iyi değerlendirebilirim düşünce ve gayreti içerisinde olmalarını söyledi.

Konferansın bir diğer konuşmacısı olan AFJET Genel Müdürü Yusuf Ulutürk, bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederken, böylesine önemli bir organizasyonda öğrencilerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Afyon Jeotermal AŞ olarak Afyonkarahisar’da çok önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Ulutürk, Afyonkarahisar’ın sahip olduğu jeotermal enerjiyi, sera ve konut ısıtmalarını yanında daha büyük bir kazançla elektrik enerjisine çevirdiklerini böylelikle Türkiye’ye örnek çalışmalar sergilediklerini söyledi. Afyon Jeotermal AŞ sayesinde yürütülen enerji faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler veren Ulutürk, geleceğin mühendislerinin yeniliklere açık olmalarını bu anlamdada eğitimlerinde destekte bulunmak adına Afyon Jeotermal AŞ kapılarının her zaman kendilerine açık olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Afyon Kocatepe Üniversitesi IEEE Kocatepe Kulübü öğrencilerinin hazırladığı ‘Üretimden Dağıtıma Enerji’ konulu konferans, katılımcılardan gelen soruların yanıtlanması ve konferansa destek olan kişilere katılım belgelerinin takdimiyle sona erdi.