Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fen Edebiyat Fakültesinde (FEF) bir süre önce geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitiren tarih bölümü öğrencisi merhume Zehra Kurt için anma programı düzenlendi. Programa AKÜ öğretim elamanları, öğrenciler ve merhume Kurt’un akrabaları katıldı.

 

Programda bir konuşma yapan AKÜ FEF Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Balık, trafik kazası sonucu yaşanan ölümün fakülte olarak kendilerini çok fazla etkilediğini belirterek, “Zor bir süreç yaşıyoruz.  2-3 günden beri hepimizi gerçekten çok derinden etkileyen elim bir kaza neticesinde sevgili yavrumuzu kaybettik. Ölüm bir realite. Doğmaya inandığımız kadar ölmeye de inanmak bizim inanç vecibelerimizdendir. Genç kaybetmek daha hüzünlü bir hadise, daha elem verici bir olay ama ben hep kaybedene üzülmek kadar kaybedenin hatırasını yaşatabilmek, ona olan vefa borcunu hakkıyla yerine getirebilmeninde olmazsa olmazlardan olduğu felsefesine sahip olan bir kişiyim” dedi.

 

Afyon Kocatepe Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Selim Pullu ise yaptığı konuşmada hayatı boyunca pek çok konuşma yaptığını süresi önemli olmadan kendi alanıyla alakalı konuşmaları hiç problem olmadan gerçekleştirdiğini ancak hayatında birkaç defa başına gelen öğrencilerinin cenazesinde bulunmanın ne kadar zor olduğunu belirtti.Pullu “Bana sorarsanız hayatınızdaki hangi olayları geri alma şansınız olsa bunu yaparsınız. Böyle bir umut olsa, bu birkaç defa da olsa yaşadığım öğrencimin cenazesinde bulunma olayını geri almak isterdim, kendi adıma ben bir şey istemezdim” dedi.

 

Programda ayrıca Altınoluk Camii İmamı Gökhan Erdoğan tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

 

Program merhume Zehra Kurt’un akrabalarına taziyelerin sunulması ile son buldu.