AKÜ Sosyal Tesislerinde yapılan toplantıya Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İGM Başkanı Salih Sel, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay ve Danışma Kurulu üyeleri katıldılar.

 

Toplantının açış konuşmasını yapan Danışma Kurulu Başkanı AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, kurul üyelerini tanıtarak, yükseköğretim kurumlarında danışma kurullarının oluşturulması sürecini ve danışma kurullarının görevleri ile AKÜ bünyesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

Daha sonra toplantıda söz alan Vali Tutulmaz; “Üniversitelerimiz artık sadece eğitim verme fonksiyonunun yanında sanayi ile iş birliği içerisinde olmalıdır. Bulunduğu ile lokomotif rol oynayacak bir davranış içerisinde bulunma anlayışına sahip olmalıdır. Son yıllarda da üniversitelerimizin bu yolda evrildiğini görüyoruz. Afyon Kocatepe Üniversitemizin de sanayiyle bağlantılı yönleri var. Bunun birincisi mevcut sanayi kuruluşlarını nasıl daha iyi yapabiliriz. İkincisi ise girişimcilerimizin sermayelerini doğru yolda kullanması yolunda danışmanlık fonksiyonlarını yerine getirmesidir. İlimizdeki Teknopark’ta bu yolda önemli katkılar sağlayacaktır. Üniversitemizin danışmanlık hizmetini Ticaret ve Sanayi Odasıyla iş birliği içerisinde çalışmalar sürdürerek yapmasının faydalı olacağını düşünüyorum.” dedi.

 

 Mevcut üretimin geliştirilmesi konusuna değinen Vali Tutulmaz; “İlimizde pat pat üretimi yapılmaktadır. İnşallah bu çalışmalar pat pat üretimine katkı sağlayacaktır. Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’nun bu konuda bizlere talimatları olmuştu. İnşallah bu doğrultuda üniversitemiz bu alana da el attı ve olumlu yönde ilerlemeler kaydediyoruz. Önemli olan üretime destek olmaktır. Bunun yanında üniversitemizdeki öğretim üyelerinin reel sektörle dirsek teması kurmaları da bizim için çok önemidir. Yani öğretilenler piyasa ile entegre olmalıdır.” dedi.

 

Afyon Kocatepe Üniversitesinin ilimizdeki kurum ve kuruluşlarla çok iyi bir işbirliği içerisinde olduğuna değinen Vali Tutulmaz; “İlimizin sanayicilik ve girişimcilik açısından önemli bir potansiyeli var. Bunların yanında sermayemizi dışardan destekleyebilirsek, ilimizde çok iyi yatırımlar yapılabileceğine inanıyorum. Üniversitemizin önemli yönlendirmeleriyle ve kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği içerisinde ilimizi daha ileriye taşıyacak çalışmaların artacağına inanıyor, toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

   

Toplantı gündemde bulunan konuların görüşülüp karara bağlanmasıyla sona erdi.