Şah damar tıkanıklığı olarak bilinen “Karotis Endarterektomi” operasyonu Akşehirde ilk kez PARKHAYAT hastanesinde Kalp Damar Cerrahı Op.Dr. Erdinç Naseri tarafından başarıyla gerçekleştirildi.

78 yaşındaki erkek hastada beyni besleyen kalpten çıkan 4 damarın hepsinde şiddetli darlıklar gözlenmiştir. En dar olan sağ ön damar operasyonla açılmış ve darlığa sebep olan plak damarın iç katmanı ile birlikte çıkarılmıştır.

Kalp ve Damar Cerrahı Op. Dr. Erdinç Naseri tarafından yapılan operasyon 45 dakika sürmüştür. Hasta 1 saat sonra yoğun bakımda suyunu içer duruma gelmiştir. Şifa ile hastaneden taburcu olan hasta yapılan ameliyat sonrası felç geçirmekten kurtulmuştur.

İnmeyi ( Felç ) engelleyen en güvenilir yöntem olan Karotis Endarterektomi ameliyatının yapılabiliyor olması başta Kalp Damar Cerrahisi olmak üzere Nöroloji, Radyoloji ve Anestezi branşlarının başarısını olup, dünya standartlarında riskli hastaların kabul edilip tanı ve tedavisinin PARKHAYAT hastanesinde yapıldığını göstermektedir.

Konuyla ilgili açıklama yapan Hastane Direktörü Uğur Harmanda Akşehir’de bir ilki başarı ile gerçekleştirmiş olmalarından duymuş olduğu memnuniyeti ileterek, bölge halkının bu ve benzeri ameliyatlar için başka merkezlere gitmelerine kalmayacak sağlık hizmeti vermelerinin PARKHAYAT hastanesinin bir amacı olduğunu söyledi.