CHP İL BAŞKANI KEMAL DEMİRKIRKAN'IN BASIN AÇIKLAMASI:

TBMM’nde18 Mart Çanakkale Zaferi’ni anma etkinlikleri kapsamında bir tiyatro gösterisi sergilendi. Ancak gösteride kadın oyuncuların sahneye çıkması engellendi. Erkek oyuncuların sahnede oyunu sergiledikleri sırada kadın oyuncular konukların arkasında merdivenlerin üzerinde metinlerini seslendirdi.

Kadını ikinci sınıf vatandaş gören bu anlayışı şiddetle kınıyoruz.

MECLİSTE KADINLAR SAHNEYE ÇIKARTILMAMASINA ŞAŞIRDIK MI ? HAYIR

Peki bu olayı görünce bizler şaşırdık mı? Hayır.

Bir konuşmasında kadınla erkeğin eşit olamayacağını, bunun fıtrata aykırı olduğunu, diğer bir konuşmasında kız mıdır, kadın mıdır bilemem diyen bir Cumhurbaşkanının olduğu,

Kadınların iş araması nedeniyle işsizliğin yükseldiğini iddia eden bir maliye bakanının olduğu,

Kahkaha atan kadın iffetsizdir diyen başbakan yardımcısının olduğu,

Hamile kadın sokakta dolaşamaz diyen yandaşlarının olduğu bir ülkede

Son yedi yılda kadın cinayetlerinin %1400 artmasına şaşırmamak lazım.

AKP’NİN GİDİŞİ KADINLARIN ELİNDEN OLACAK

Birçok Avrupa ülkesinden önce Türk kadınına sosyal ve kültürel alanlarda, eğitimde, hukukta, aile içinde, çalışma hayatında, toplumsal yaşamda ve siyasette haklarını iade eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye’sinde bu yapılanlar aslında Cumhuriyetle, Atatürk Devrimleriyle hesaplaşmadır.

Bu sakat zihniyet nedeniyle sadece kadınlarımız değil, geleceğimiz de, cumhuriyetimiz de tehdit altındadır. Cumhuriyetin sağladığı imkanlarla iktidara gelenler bugün demokrasiyi yok etmek istiyorlar. Meclisi feshetmek, yargıyı tekelleştirmek istiyorlar. Tek adamla milleti değil ümmeti yönetmek istiyorlar.

Şunu sakın unutmayın. Bu cumhuriyetin kuruluşunda da, kurtuluşunda da kadınlar vardı. AKP’nin iktidara gelmesinde de kadınların onların değişiyle ablaların önemli bir yeri vardır. Hiç şüpheniz olmasın AKP’nin tarihin çöplüğüne gitmesi de, kadınların elinden olacaktır.