AK Parti’nin Dinar Belediye Başkan Adayı Kim?

 

2019 yılının mart ayında yapılması planlanan yerel seçimler öncesinde Dinar ilçesinde siyasi hareketlenme şimdiden başladı.

 

Henüz belediye başkanlığı seçimlerine 7 ay gibi uzun bir süre olmasına rağmen aday olmak isteyen siyasiler aday adaylığını açıklamaya başladı.

 

Ak partide başından beri aday adayı olduğunu açıklayan ilk aday Dinar Devlet Hastanesi Eski Başhemşiresi Neşe Taşpınar olmuştu. Sağlık sektöründe uzun yıllar hizmet ettikten sonra siyasetle de iç içe olan Taşpınar AK Parti’den Belediye başkanlığına aday olmak istediğini her platformda dile getirmeye devam ediyor.

 

Geçtiğimiz günlerde kendisine ait sosyal medya hesabından AK Parti için aday olabileceğini açıklayan Eski Dinar Belediye Başkan Adayı Muhammed Yıldırım’ın da belediye tecrübesinin olduğunu görüyoruz.

 

Diğer adı geçen adaylar arasında Seydi Bir yer alıyor. AK Parti’nin ilçe yönetim kurulu üyeliği görevini yapmakta olan Seydi Bir ilçenin en köklü esnaflarından bir tanesi. Ancak edinilen duyumlara göre adaylığa şimdilik net bir cevap vermiş durumda değil.

 

 

Sabri Can Bekle, yine ilçe esnaflarından, genç, dinamik, mahalle muhtarı ve Esnaf Odası Başkanı. Adını sıkça her yerde duymaya başladık. Dinar’da Muhtarlar Derneği Başkanlığının yanı sıra Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığını da kazanması dikkatleri üzerine çekmişti. En büyük avantajının her kesimden oy alabileceği konuşuluyor.

 

Av. Metehan Nazif Aydın, Dinar’ın yetiştirdiği saygın ve ender siyasetçilerden bir tanesi. Avukat olması siyasette belki de en büyük avantajı. AK Parti’nin eski ilçe başkanı. Belediye Başkan adaylığı için ismini sık sık duyuyoruz. Ancak kendisinden şimdiye kadar hiçbir açıklama gelmedi.

 

Mustafa Tarlacı yeniden gündemde. Eski belediye başkanları arasında yer alan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Tarlacı’nın da ismi adaylık hususunda geçiyor. 1 dönem Belediye Başkanlığı yapması, ilçeyi çok iyi tanıması ve birçok yatırımın onun döneminde gelmesi çok büyük bir avantaj olarak görülüyor.

 

Yener Yaşar Emeksiz, İlçenin en büyük ağabeyi. Siyasette çok uzun süredir her zaman var olan biri isim. 2 dönem Dinar Belediye Başkanlığı yapmış, çok usta bir siyasetçi olarak tanımlanıyor. Geçtiğimiz dönem AK Parti’den belediye başkanlığına aday olmuş fakat kazanamamıştı. Ancak son günlerde yeniden aday olabileceği konuşulmaya başlanıldı. Yener Yaşar Emeksiz tarafından bir açıklama şimdiye kadar yok ama ileride neler olacak göreceğiz.

 

Burhanettin Yüksel, Eski AK Parti Dinar İlçe Başkanı. Kendisinin de belediye başkanlığına aday olabileceğini duyuyoruz. 1 dönem ilçe başkanlığında çok büyük tecrübe edinen Yüksel’in de şimdiye kadar bir açıklama yapmışlığı yok.

 

Ali KAYA, Hatay Vakıflar Bölge Müdürüyken emekli oldu. Dinar’da kendisine ait evi var. 2 dönem önce AK Parti’den Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı oldu. Kendisi Makina Mühendisliğinden mezun olduktan sonra, Dokuz Eylül Üniversitesinde yüksek lisans, yüksek lisansı bitirdikten sonrada Doktora çalışmalarına başladı, beş buçuk altı yıllık çalışmadan sonrada Doktoramızı bitirdi, İstanbul teknik üniversitesi Sakarya Mühendislik Fakültesinde bir dönem asistanlık daha sonrada Öğretim üyesi olarak on yedi on sekiz yıla yakın, Mühendislik Fakültesi Makine Mühendislik, Teknik Eğitim Fakültesi ve Sakarya Meslek Yüksek Okulu teknik programlar bölüm Başkanlığı dahil olmak üzere kendi branşında derslere girdi. Çok öğrenci yetiştirdi. Bursa BURULAŞ ulaşım toplu taşıma işletmecilik A.Ş’nin genel müdürlük yaptı. Ali Kaya’nın da adının geçtiği Belediye Başkanlığı adaylığı sürecini takip etmeye devam edeceğiz.

KAYNAK: AFYON ZAFER HABER