“Oralara gidip mücadele edilmesi bizim ülkemizin güvenliğine, devletimizin bekasına bir sıkıntı gelmesin diyedir”

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine GökçeAfyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine Gökçe

 

 “Bin yıldan bu yana insanlara bu coğrafyada adaleti götüren başka bir millet var mı?”  

AK Parti Milletvekili Ali Özkaya, TSK’nın İdlib’e girmesiyle ilgili olarak, “Suriye’de, Irak’ta ve bütün coğrafyada yaşanan sıkıntılara, faciaya, terörizme, karşı Türkiye Cumhuriyeti devletinin oralara gidip mücadele etmesi bizim ülkemizin güvenliğine, devletimizin bekasına bir sıkıntı gelmesin diye tedbir almaktır ve bununla ilgilide oradaki hakkını ve hukukunu korumaktır” dedi.  

  Özkaya, AK Parti Bolvadin İlçe teşkilatı kongresine katıldı. Belediye kültür sitesi salonunda yapılan kongre divan heyetinin oluşturulmasıyla başladı. AK Parti il Başkan Yardımcısı Hüseyin Sezen’in Divan Başkanlığını yaptığı kongrede, divan üyeliklerini Fatih Okyar Fatma Erdoğan, Abdil Uysal ve Betül Nurbas yaptı. Kongrenin açılışında konuşan Özkaya, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) İdlib’deki askeri faaliyetlerine değindi. Türk askerinin İdlib’e girişinde coşku ve Türk bayrakları ile karşılandığını hatırlatan Özkay konuşmasında şunları söyledi:

  “Suriye’de, Irak’ta ve bütün coğrafyada yaşanan sıkıntılara, faciaya, terörizme, PKK’ya, PYD’ye ve diğer terör örgütlerine karşı Türkiye Cumhuriyeti devletinin oralara gidip mücadele etmesi bizim ülkemizin güvenliğine, insanımızın refahına, huzuruna, devletimizin bekasına bir sıkıntı gelmesin diye tedbir almaktır ve bununla ilgilide oradaki hakkını ve hukukunu korumaktır. Ordumuz Allah’a hamdolsun büyük bir coşku ve muhabbetle İdlib’e girdi. Dünyanın çok az ülkesinden bir ordu başka bir ülkenin sınırlarına girdiğinde bayraklarıyla, alkışlarıyla çocuklarının mutluluğu ile karşılanıyorlar. Bunun sebebi şudur ‘vefalı Türk yine geldi, bizi kurtarmaya geldi’ bunun için alkışlanıyor. Ama aksi olsa bugünkü katiller gibi insanların üzerine bomba yağdırırlarsa böyle karşılanırlar mı? Bin yıldan bu yana insanlara bu coğrafyada adaleti götüren, hak ve hürriyetini veren onların huzur içerisinde yaşamasını temin eden bir başka millet var mı? Allah’a hamdolsun yok. Böyle büyük bir ecdadın torunlarıyız.”

  Konuşmaların ardından tek liste halinde yapılan kongre sonrasında Ömer Dayı başkanlığa seçildi.