Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı Uzun süredir AK Partinin Son seçim de başa baş bir yarış sürmüştü, akparti genel Merkezi Bu Pazar günü Adayların bir kısmını açıklayacağını duyurdu . Afyonkarahisar'da AK Parti de belediye başkan adaylığı için uzun süredir sessiz ve derin bir yarış sürüyor. Bu yarış dışarıya pek yansıtmasalar da, oldukça derin kırılmalar ile gerçekleşiyor.

Parti de eskiler yeniler parti ye egemen olanlar farklı fikirlerde artık bunun sebebi Adalet ve Kalkınma Partisinin Yaşlanması diyebiliriz. Kontrolü zorlaşan Partide iç hesaplaşmalar sık sık su yüzüne çıkıyor, kamuoyuna yansımaması için büyük çabalar gösteriliyor , parti bütünlüğü bozulmasın diye sık sık fotoğraflar veriliyor.

Afyonkarahisar Belediye başkanlığı için açıklanan adayların ortalarda gözükmemesi hiç birinin her hangi bir demeç vermemesi ve parti toplantılarında gözükmemesi Ak Partinin 3 adayının yarıştığını gösteriyor, kulis bilgileri de bu yönde Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay ve önceki dönem Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın isimleri geçiyor.

Bu üç isim arasında AK Parti teşkilatlarında ciddi bir gerilim ve çekişme var. Bir kısım teşkilat mensubu, yerel seçim döneminde de destek vermediği Mehmet Zeybek'in devam etmesini istemiyor. Bir kısım da, dönemi içinde çok ciddi bir pandemi ve ekonomik krizde belediyecilik yapan Kısıtlı bütçeler ile sürekli yatırıma devam etmesi Afyonkarahisar için böyle bir dönemde Vaad ettiklerinin pek çoğunu yerine getiren Mehmet Zeybek ile devam edilmesinden yana. Ankara'da yapılan son teşkilat toplantılarında, Mehmet Zeybek'in yerel seçimlere sorumlu başkanlarla görüşmesi sonucunda, ibrenin ona doğru döndüğünü söyleyebiliriz.

Burhanettin Çoban'ın adaylığı çok önemli aslında Belediye Başkan adayı olarak İGM başkanlığını bıraktığını resmen açıklamış oldu bir dönem görev yaptığı İGM başkanlığından kurtulmak istedi sanki , adaylığı onun için çifte şans gibi oldu Belediye başkanı olmasa bile İGM den kurtulmuş oluyor. Afyonkarahisar tarihinde ilke imza atan Burhannettin Çoban Üst üste İki dönem Başkanlık yaptı. Ekonomik şartların iyi olduğu dönemde, Bakan Eroğlu desteği ile bir çok projeyi hayata geçirdi. Pek çok yatırıma destek sağladı , Özellikle Yapılaşma konusunda Firmaların önünü açtı Afyonkarahisar'da çok katlı binalar onun döneminde yükseldi. Kısaca sermayenin desteğini alan isim . dönemi için de sırtından Bıçaklandığını da söylemiş idi.

Hüseyin Ceylan Uluçay'a gelince, o da iyi bir il başkanı olarak görev yapıyor. Herkesle iyi geçinmeye çalışıyor ve genel merkezden gelen tüm talimatları eksiksiz şekilde uyguluyor. Bu nedenle de teşkilatta sanki onun arkasında duruyor diyebiliriz. Ancak Hüseyin Ceylan Uluçay'ın da belediye başkanlığı gibi bir talebi ve beklentisi olmadığını, Genel Merkez görev verirse de görevini en iyi şekilde yapacağını da ifade etmişti . Öte yandan, milletvekilleri ise tarafsız olduklarını söyleseler de, Hüseyin Ceylan Uluçay'ı destekliyorlar gibi görünüyor.

Genel merkezin bu durum karşısında nasıl bir karar vereceği ise merak konusu. Halk yada Ak Parti teşkilatı ne karar verirse versin Son sözü Adalet ve Kalkınma Partisi Kurulu ve Onaylayan Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek .

Bu yazıda Afyonkarahisar'da AK Parti belediye başkan adaylığı konusunda yaşanan son gelişmeleri aktarmaya çalıştım,Görüş ve önerilerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.