ÇOCUKLAR MASAL DÜNYASINDA EĞLENCEYE DOYUYOR

Gözden kaçırmayın

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda MesajıBelediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda Mesajı

 

          Yeşilyurt Mahallesine yapılan ancak tematik bir park olması nedeniyle tüm mahallelere hitap eden Masal Dünyası Parkı, ailelerin adeta akınına uğruyor. Geleceğimizin güvencesi olan çocukları sanal dünyanın zararlarından korumak ve tarihimize ait masal kahramanlarını tanıtmak amacıyla oluşturulan Masal Dünyası Parkı hem eğlendiriyor, hem de öğretiyor.

 

AİLELERDEN BAŞKAN’A BÜYÜK İLGİ

 

            Özelikle hafta sonlarını fırsat bilen aileler, çocuklarıyla birlikte Masal Dünyası Parkının keyfini çıkartıyor.  Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın 2014 seçim vaatlerinden olan; aileler ve çocuklar için hazırlanan bu müthiş proje, havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte büyük ilgi görüyor.

 

         Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da geçen hafta sonu Masal Dünyası Parkına giderek vatandaşlarla bir araya geldi. Bir süre parkı gezen Başkan Çoban, aileler ve çocuklarla yakından ilgilendi. Ailelerin samimi yaklaşımlarına içtenlikle cevap veren Başkan Çoban, fotoğraf çekinme taleplerini geri çevirmedi. Çocuklarına sunulan bu imkândan dolayı Başkan Çoban’a teşekkür eden aileler, Belediye’nin bu parkın yapımı konusunda büyük özen gösterdiğini ifade ettiler.  Parkta bulunan masal kahramanlarının çocukların hayal gücünü geliştirmesine yardımcı olduğuna dikkat çeken Başkan Çoban ise çocukların masal dünyası kahramanlarını yakından tanıyıp keyif almalarının kendisini mutlu ettiğini söyledi.  Başkan Çoban gezinti sırasında çocukların oyunlarına katılmayı da ihmal etmedi.

 

ÇİZGİ FİLM KAHRAMANLARINI KEŞFEDİYORLAR

 

            32 bin metrekare alan üzerine kurulan parkta, 80'in üzerinde 18 farklı gruptan oluşan masal kahramanları, masal evleri, engelli bisiklet parkuru, macera ve survivor parkuru ile çocuk oyun grupları yer alıyor. Fiber malzeme ile yapılan hafif ve aynı zamanda da dayanıklı olan masal kahramanları Afyonkarahisar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün Devlet Parkı’ndaki atölyesinde hazırlandı. Afyonkarahisar Belediyesi, masal kahramanlarını özel bir firmaya yüksek maliyetlere yaptırmak yerine kendi kurduğu atölyesinde düşük maliyetlerle imal ederek bir ilke imza attı.

 

          Ağaçlandırma ve peyzaj çalışması da yapılan park içerisinde, ailelerin rahatça dolaşabileceği geniş yürüyüş yolları ve dinlenme alanları bulunuyor. Ayrıca park içerisinde bulunan kayaların doğallığını koruyarak etrafını havuz çevreleyen Afyonkarahisar Belediyesi bu kayaları fıskiye olarak kullanıyor. Parka gelen aileleri de unutmayan Belediye, gemi şeklinde yapılacak cafe restoran için çalışmalarını sürdürüyor. Mescit ve tuvaletin ise bu hafta sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.