Türkiye’nin en eski yağ fabrikalarından biri olan Afyon’da kurulu Oruçoğlu Yağ’ın fabrikası icradan satışa konuldu. 71 dönüm arazi üzerine kurulu fabrika için 854 milyon liralık bedel belirlendi.

Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde yer alan Oruçoğlu Yağ genel müdürü Rıfat Tekbaş ise, söz konusu satışın mali bir sorundan kaynaklanmadığını vurguladı.

Vatandaşa iban uyarısı!.. Hapis cezası var!.. Vatandaşa iban uyarısı!.. Hapis cezası var!..

Halk Tv Haber'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre, Türkiye’nin en eski yağ fabrikalarından biri olan Afyon’da kurulu Oruçoğlu Yağ’ın fabrikası icradan satışa konuldu. 

Oruçoğlu Yağ’ın temeli, Afyon’un önde gelen aileleri arasında yer alan Oruç Ailesi tarafından 1968’de atıldı. Dev tesis 2016’da el değiştirdi. Merhum iş insanı Hakan BahçeciOruçoğlu Yağ’ın yeni sahibi olmuştu.

İSO 500 LİSTESİNDE YER ALIYOR

2020 yılında İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde yer alan Oruçoğlu Yağ’ın icradan satışı gündemde. İcradan satış ihalesi dosyasına göre, alacaklı konumda Mersin merkezli Hakan Gıda ve Sanayii Dış Ticaret şirketi yer alıyor. Borçlu konumda ise Oruçoğlu Yağ Sanayi Ve Ticaret AŞ yer alıyor.

DEĞERİ 854 MİLYON TL

Dosyaya göre Afyon OSB’de yer alan tesis 71 bin 127 metrekare alan üzerine kurulu. Oruçoğlu Yağ fabrikası için belirlenen bedel ise 854 milyon 388 bin TL belirlendi. Fabrikanın icardan satış ihalesi ise 17 Nisan’da yapılacak. İlk ihalede alıcı çıkmaması halinde ihale 15 Mayıs günü yapılacak.

Oruçoğlu Yağ'ın Genel Müdürü Rıfat Tekbaş ise, satışın mali bir sorundan kaynaklanmadığına işaret ederek "Satışı isteyen tarafda da 'borçlu' görünen taraf da aynı isme sahip. Burada, Dubai'deki şirket ile ilgili çözülmesi gereken prosedürsel bir işlem var. Dolayısı ile, hukukçularımız böyle bir yöntemi uygun gördü. Günün sonunda değişen bir durum olmayacak" diye konuştu.