Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun öncülüğünde İstanbul'da gerçekleştirilecek Afyonkarahisar Tanıtım ve Turizm Günleri yarın başlıyor. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Afyonkarahisarlının yaşadığı İstanbul'da dayanışma, yardımlaşma ve kardeşlik duygularını canlı tutmak adına insanlarımızı bir araya getireceğiz" dedi.

 

6-10 Eylül tarihleri arasında İstanbul Maltepe Sahil Orhangazi Parkı'nda düzenlenecek Afyonkarahisar Tanıtım ve Turizm Günlerinde, Afyonkarahisar'ın tarihi, kültürel ve turistik değerleri tanıtılacak, ayrıca tanıtım günleri süresince bazı sanatçılar konser verecek. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, kendi öncülüğünde gerçekleşecek olan programa ilişkin Afyonkarahisar'ın özellikle turizm açısından çok büyük bir potansiyeli olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

 

"Gerçekleştirilecek tanıtım günleri etkinliği ile Afyonkarahisar'ın kültürel, turistik, tarihi, dini ve ekonomik değerlerini ve markalarını tanıtmayı hedefliyoruz. Yine etkinlikle on binlerce Afyonkarahisarlının yaşadığı İstanbul'da dayanışma, yardımlaşma ve kardeşlik duygularını canlı tutmak adına insanlarımızı bir araya getireceğiz. Ayrıca şehrimizin sahip olduğu değerleri ve markaları İstanbul'da tanıtarak özellikle turizm potansiyelini daha da artıracağız."

 

Afyonkarahisar'ın termalin, lezzetin, mermerin ve zaferin başkenti olduğunu da kaydeden Eroğlu, 5 gün sürecek olan Afyonkarahisar Tanıtım ve Turizm Günleri'ne valilik belediye, ilçe belediyeleri başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluşun iştirak edeceğini söyledi. Gün boyu çocuklara yönelik etkinliklerin düzenleneceği, akşamları da ünlü sanatçıların konser vereceği tanıtım günlerini yüz binlerce kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.