AFYONKARAHİSAR STK PLATFORMU BASIN AÇIKLAMASI

Gözden kaçırmayın

Afyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor SohbetleriAfyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor Sohbetleri





Afyonkarahisar STK Platformu Dönem Sözcüsü Ahmet Ertürk;

Afyonkarahisar STK Platformu Olarak, 14 Mart 2017 tarihinde 84 STK ile birlikte basın açıklaması yaparak 16 Nisan referandumunda kararımızı “Evet” olarak tüm kamuoyuna açıklamıştık. Ayrıca bu süreçte Afyonkarahisar il merkezinde, tüm ilçe, belde ve köylerinde, büyük mahallelerinde ve Erenler mevkiinde kurulan “Evet çadırında” yaklaşık 1 ay süreyle çalışmalar yapmıştık. Bu çalışmalar kapsamında anayasa paketindeki değişikliğe ilişkin açıklamaların önemi gerekçeleriyle anlatılmış, seminerler ve konferanslar verilmiş, çeşitli kurum kuruluşlar ziyaret edilmiştir. Büyük TV STK temsilcileri ile platformlar oluşturulmuş ve basın açıklaması ile neden anayasa değişikliği gerektiği tüm dostlarımıza ve kamuoyuna anlatılmıştır. Bu süreçte halkımızla iç içe olunmuş dertleri dinlenmiş ve onlarca kişilik ekiplerle köy, mahalle, belde, ilçe ve Erenler mevkiindeki Evet çadırında anayasa paketindeki 18 madde değişikliği anlatılmıştır. Bu süreçte bizimle birlikte çalışan tüm STK temsilcileri ve üyelerine Afyonkarahisar Genç STK üyelerine hassaten teşekkür ederiz.

Başından beri bu anayasa değişikliğinin bürokratik oligarşiyi en aza indireceğine ve milli iradenin kurumsallaşacağına olan inancımızı kamuoyu ile paylaştık. Organize bir şekilde fedakârca yapılan çalışmalarımızın sonucunu almanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu aşamadan sonra gerek ülkemizin ve gerekse umudunu bize bağlayan mazlum coğrafyaların adalete, birlik ve beraberliğe olan inancı ve bizlerden beklentisi artmıştır. Bu tarihten sonra artık bir olmaya beraber olmaya ve hep birlikte güçlü Türkiye olmaya daha çok ihtiyacımız vardır. Ayrıştırmak yerine birleştiren ve provokasyonlardan uzak olan bir anlayışla daha çok çalışmalıyız. Alevisiyle, Sünnisiyle, Kürdüyle, Türküyle her türlü etnik ve mezhebi, farklılıkların güzelliğimiz ve zenginliğimiz olduğunu gören Türkiye’yiz.

Sivil Toplum kuruluşları olarak ilimizi, ülkemizi ve mazlumları ilgilendiren her konuda sivil toplum refleksini göstermeye hazırız. Afyonkarahisar STK Platformu Olarak hayırlı hizmetlerde her daim ülkemizin ve halkımızın hizmetindeyiz.