Afyonkarahisar, Türkiye’yi dünyada bir sağlık destinasyonuna dönüştürmek üzere hazırlanan "Sağlık Turizminin Tanıtımı İşbirliği Protokolü" ile dünyaca ünlü hekimleri ağırlayacak.

Türkiye’nin en önemli turizm türlerinden sağlık turizminin dünyaya tanıtılması amacıyla iki Bakanlık arasında iş birliği protokolü imzalanacak. Sağlık turizminin dünyadaki büyüme hızının, Türkiye’nin turizm gelirlerine de yansıması için yapılacak protokol ile sağlığa uluslararası tanıtım kampanyalarında özel bir yer ayrılacak. Dünyaca tanınmış Türk hekimler ise, yurt dışı organizasyonlarda, Türkiye’deki başarılı sağlık operasyonlarını anlatacak. Türkiye’yi dünyada bir sağlık destinasyonuna dönüştürmek üzere hazırlanan "Sağlık Turizminin Tanıtımı İşbirliği Protokolü" Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığını bir araya getirecek. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile Sağlık Bakanı Ahmet Demircan arasında imzalanacak protokol sonrasında sürdürülecek iş birliğinin, dünyada ‘Sağlık için Türkiye’ algısı oluşturması hedefleniyor.

Türkiye’deki sağlık operasyonları dünyaya anlatılacak

Körfez Arap ülkeleri ile komşu ülkeler öncelikli olmak üzere, dünya ülkelerinden ziyaretçileri sağlık için Türkiye çekecek olan protokol, turistik değerler ve geleneksel Türk misafirperverliğini öne çıkartıyor.

 

Kaliteli, teknolojik ve rekabetçi sağlık hizmeti anlayışı ile dünyada ‘Sağlık için Türkiye’ algısı oluşturması amaçlanan tanıtım protokolü çerçevesinde, medikal, termal ve ileri yaş turizmi alanlarında, her iki Bakanlığın da hazırlayacağı görsel ve işitsel tanıtım materyalleri ilgili mecralarda paylaşılacak. Ankara, Antalya, İstanbul, Denizli, Afyon ile İzmir öncelikli olmak üzere, sağlık turizmi alanında dünyada etkin basın-yayın organları, blogger, acenta ve sigorta şirketlerinin de iki Bakanlık tarafından Türkiye’de ağırlanması sağlanacak.

 

Türkiye’de gerçekleştirilen başarılı sağlık operasyonlarının dünyaya anlatılacağı iş birliği çalışması, uluslararası turizm fuarlarında Sağlık Bakanlığına stand açma imkanı sunacak.

 

Türkiye’nin dünyaca tanınmış hekimlerinin ise, sağlık turizmi için düzenlenecek yurt dışı etkinliklerde, adeta birer tanıtım yüzü olarak, Türkiye'de gerçekleştirilen başarılı operasyonları anlatmaları sağlanacak.

 

İki bakanlık arasında yapılacak iş birliğine yönelik protokol 18 Ekim’de imzalanacak.