Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Afyonkarahisar Gençlik Merkezinin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve STK’lar ile işbirliği içinde Orta Öğretim Kurumları bünyesinde yedi okulun pansiyonunda kalan geçlere yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Pansiyonlarda kalan gençlere yönelik Gençlik Merkezleri akademisi kapsamında “Dini İlimler, Değerler Eğitimi, Kişisel Gelişim ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele” alanlarında atölye çalışmaları yapılmaktadır. 

Atölye çalışmaları kapsamında belirlenen konu ile ilgili uzmanlar tarafından pansiyonlara gidilerek binanın konferans salonlarında gençlere interaktif bir seminer verilmektedir. Akabinde Afyonkarahisar Gençlik Merkezi Liderleri ve Gönüllü Liderleri tarafından, Gençlik ve Spor Bakanlığının Projeleri ve Gençlik Merkezi tanıtımları yapılmaktadır. 3 Kasım 2016 tarihinde başlayan,  eğitim ve öğretimin sonuna kadar devam edecek olan faaliyet İki haftada bir Perşembe akşamları yedi pansiyonda 20.30-22.00 saatleri arasında aynı anda dönüşümlü olarak uygulanmaktadır.

 Proje kapsamında 12.01.2016 tarihinde Sahipata İmam Hatip Lisesi Pansiyonunda kalan gençlere Prof. Dr. Recep ARSLAN tarafından “Kişisel Gelişim Atölyesi bünyesinde “Zaman Yönetimi ve Empati” verildi. Süleyman Demirel Fen Lisesi Pansiyonunda kalan gençlere AKÜ İslami İlimler Fakültesi Araştırma Görevlisi Mustafa Yasin AKBAŞ tarafından İnovasyon Atölyesi bünyesinde “Din ve sosyal Medya” konusu anlatıldı. Afyonkarahisar Anadolu İmam Hatip Lisesi Pansiyonunda kalan gençlere Eğitimci Ramazan AYDOĞAN tarafından Dini İlimler Atölyesi bünyesinde “Asrı Saadet ve Kanaatkârlık” anlatıldı.  TOKİ Sosyal Bilimler Lisesi Pansiyonunda kalan gençlere Eğitimci Arif OKUMUŞ tarafından Değerler Atölyesi bünyesinde “ Alçakgönüllülük” değeri anlatıldı. Ali Çağlar Anadolu Lisesi Pansiyonunda AKÜ Doktora Öğrencisi Zeynep KARAKUŞ tarafından Değerler Atölyesi bünyesinde “Diğergamlık” verildi. Kocatepe Anadolu Lisesi Pansiyonunda kalan gençlere AKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selim KAYA tarafından Değerler Atölyesi bünyesinde “Saygı” verildi. Bu proje ile birlikte iki haftada bir pansiyonlarda kalan 1000 üzerinde gence ulaşılması hedeflenmektedir. Afyonkarahisar Gençlik Merkezi olarak bakanlığımızın Gençlik Merkezleri Akademisi Projesinden daha çok gencin faydalanması için bu projeye destek vererek uygulanma sürecinde yer alan tüm kurum, kuruluş ve kişilere teşekkür ederiz.