AFYONKARAHİSAR GENÇ STK’NIN KARARI EVET BASIN METNİ ;

Saygıdeğer Afyonkarahisar'lı hemşerilerimiz, genç kardeşlerimiz ve kıymetli basın mensubu arkadaşlar;

Bizler Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren Genç Sivil Toplum Kurumları olarak 16 Nisan 2017 tarihinde oylanacak olan Anayasa değişikliği maddeleri hakkında kararımızı açıklamak için toplanmış bulunuyoruz. Vatanımızın köklü tarihini, yakın geçmişini ve mevcut durumunu yakından takip ediyoruz.

Son günlerde çevremizde meydana gelen olaylar silsilesi ülkemizin geleceğini, biz gençleri ve tüm halkımızı yakından ilgilendirmektedir. 28 Şubat süreci, parti kapatmalar, koalisyon hükümetleri, fırlatılan anayasa kitapçıkları, e-muhtıralar, gezi olayları, 17-25 Aralık ekonomik darbe girişimi ve 15 Temmuz hain darbe girişimlerini yaşamış bir gençlik olarak, anayasa değişikliğini önemsiyoruz ve kararımızın EVET olduğunu duyuruyoruz.

Sadece ülkemiz içerisinde değil daha iki gün öncesine kadar Almanya, Hollanda, Belçika, İsviçre ve diğer Avrupa ülkelerinde yaşanan olaylar göstermektedir ki kapitalist ve emperyalist güçler, güçlü ve büyük bir Türkiye'yi istememektedirler. Aynı zamanda bizler buradan Avrupa Devletlerinin bakanlarımıza ve yurtdışında yaşayan gurbetçilerimize uyguladıkları barbarca tavrı şiddetle lanetliyor ve kınıyoruz.

Referandum ’da oylayacağımız Anayasa değişiklikleri sayesinde Ülkemizin daha güçlü, daha hızlı karar alabilen, daha istikrarlı bir yapıya kavuşacağına inanıyoruz.

Türkiye 93 yıldır parlamenter sistemle yönetiliyor. 93 yılda 65 iktidar değişti. Yani her bir buçuk yıla bir hükümet düşüyor. Bu hükümetlerin birçoğu da koalisyon hükümetleridir. Türkiye bu parlamenter sistemle tam anlamıyla kayıp yıllar yaşadı. Son 15 yıldır Türkiye istikrarlı bir yönetime kavuştu. Ekonomisi güçlendi. Sosyal barış sağlandı. Türkiye sadece kendi içinde değil, dışarıda da sözü dinlenen büyük bir aktör haline geldi. Bütün bunlar parlamenter sistemin yol açtığı bu krizlere rağmen Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir liderle gerçekleşti. Ama Türkiye'nin başında her zaman böyle güçlü liderler olmayabilir. İşte bu yüzden siyasi ve ekonomik istikrarı sağlayacak güçlü bir sisteme de ihtiyacımız var. Bizler bu yüzden, güçlü bir Türkiye için yeni anayasaya evet diyoruz. Yıllardır Türkiye'ye ayak bağı olan askeri, bürokratik ve yargısal vesayetten kurtulmak için, yeni Anayasa düzenlemeleri bize büyük bir fırsat sunuyor.

Özellikle Anayasa değişikliği ile beraber hayata geçecek olan, seçilme yaşını 18 yaşa düşüren madde bizleri yakından ilgilendirmektedir. Bu değişiklikle beraber biz gençlere olan güven artacağı gibi gençlerin de kendilerine olan güvenleri artacaktır.

Anayasa değişikliği biz gençlerin önünü açacağı gibi ülkemizin de önünü açacaktır. Cumhurbaşkanlığı sisteminde elde edilecek istikrar, güven ve hız, ülkemiz ekonomisini olumlu etkileyecek, hem coğrafyamızda hem de dünyada saygınlığını artıracaktır.

Ümmetin son kalesi olan Türkiye güçlendikçe, ümmet güçlenecek, dünya mazlumları daha rahat nefes alacaktır. Biz inanıyoruz ki Dünya mazlumlarının sesi olan Türkiye, Ümmetin birleştirici gücü olan Türkiye 16 Nisan’da EVET oyu kullanarak, geleceğin şekillendirilmesinde büyük rol oynayacaktır.

Değerli basın mensupları ve genç kardeşlerim Afyonkarahisar Genç STK platformu olarak buradan sesleniyoruz;

Kalıcı siyasi istikrar için evet

Hızlı, Güvenli ve etkili icraatlar için evet

Güveni ve Huzuru tesis edebilen bir Türkiye için evet

Birlik, beraberlik ve uzlaşma için evet

Güçlü yasama, yürütme ve yargı için evet

Güçlü yönetim ve güçlü bir Türkiye için evet

Bağımsız ve tarafsız yargı için evet

Gençlik ve Değerlerimiz için evet diyoruz.

Güçlü ve Büyük Türkiye için evet diyoruz.

Saygılarımızla. Afyonkarahisar Genç STK Platformu

Afyonkarahisar İlim Yayma Cemiyeti Genclik komisyonu

Afyonkarahisar Genc IHH

AFYONKARAHISAR GENÇ ENSAR

AFYONKARAHISAR GENC MEMURSEN

AFYONKARAHISAR SILA DERNEĞI GENCLIK KOMISYONU

AFYON LKARAHOSAT HAYRAT VAKFI GENCLIK KOMISYONU

AFYONKARAHISAR KENT KONSEYI GENCLIK MECLISI

AFYONKARAHISAR MURADIYE VAKFI GENCLIK KOMISYONU

KARDER ULUSLARARASI OGRENCI DERNEGI

AID GENC DOKTORLAR BIRLIGI

AFYONKARAHISAR TURKIYE SAKATLAR DERNEGI

AFYONKARAHISAR MOSTAR GENCLIK

AFYONKARAHISAR SEMERKAND GENCLIK KOMISYONU