Genç Çiftçilere Toplam 9 milyon 210 bin TL Hibe Desteği Verilecek.

Afyonkarahisar 2016 yılında da ülke genelinde genç çiftçilere sağlanan destek miktarı kapsamında ilk üç il arasında yer aldı

Afyonkarahisar 2017 yılında 18-40 yaş arasında köyde ikamet eden çiftçilere Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca 30 bin TL’ye kadar hibe desteklemesi verilecektir. Bu kapsamda verilecek hibe miktarı ile Afyonkarahisar ilk üç il arasında yer almaktadır.

 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin ARAP; “Bakanlığımız Kırsal Kalkınma Desteklemeleri kapsamında genç çiftçilerin gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynakların oluşturulması ve genç kırsal nüfusun istihdamına katkı sağlayacak, kırsal alandaki bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitkilerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik genç çiftçilere 30 bin TL’ye kadar hibe yoluyla destekleme sağlanacaktır.

 

İlimiz genelinde yaklaşık 4 bin genç çiftçimiz proje başvurusu yapmıştır projesi uygun görülen 307 genç çiftçimize 9 milyon 210 bin TL karşılıksız hibe desteklemesi yapılacaktır” dedi.