Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yatırımların hız kesmeden devam ettiği Afyonkarahisar’a yeni bir tesis daha kazandırılacak. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun iştirakiyle düzenlenecek merasimde Seyitler Modern Basınçlı Sulama Tesisinin temeli atılacak.

 

            Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından 21 Ekim Cumartesi günü saat 11.00’da Çobanlar Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilecek merasimde sulama projesi ile birlikte Çobanlar İlçe Merkezi Taşkın Koruma Tesisinin de temeli atılacak. İlçeye kazandırılacak bu iki tesis toplam 76 milyon TL’ye mal edilecek.

 

            31 BİN 150 DEKAR ZİRAİ ARAZİ SULAMAYA AÇILACAK

 

Bakanlığa bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek Seyitler Modern Basınçlı Sulama Tesisi ile Çobanlar İlçesi’nde 31.150 dekar zirai arazi yüksek basınçlı borulu sistemle sulanacak.

 

Proje kapsamında toplam 127.775 metre HDPE ve çelik boru döşenerek, sanat yapıları inşa edilecek.

 

Aynı merasimde temeli atılacak olan Çobanlar İlçe Merkezi Taşkın Koruma Tesisi ile Çobanlar ilçe merkezi muhtemel taşkın zararlarından korunacak.

 

ÜLKE EKONOMİSİNE 35 MİLYON TL KATKI SAĞLANACAK

 

            Temeli atılacak olan sulama tesisi ile taşkın koruma tesisinin en kısa sürede hizmete alacaklarını kaydeden Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Çobanların hasretle beklediği Seyitler Modern Basınçlı Sulama Tesisinin hizmete alınması ile toplam 31.150 dekar zirai alan modern sulama sistemine kavuşacak. Ayrıca ülke ekonomisine yıllık 35 milyon TL katkı sağlayacak olan sulama tesisi ile çiftçilerimiz daha fazla gelir elde edecek. Taşkın koruma tesisiyle de Çobanlarımızı muhtemel taşkın zararlarına karşı koruyacağız.” dedi.