AFYONKARAHİSAR’DA UFKA YOLCULUK HEYECANI, BİNLERCE KİŞİ KUR’AN MEALİ YARIŞMA SINAVINDA TER DÖKTÜ!..

Gözden kaçırmayın

26-28 Mart Afyon'da vefat edenler26-28 Mart Afyon'da vefat edenler

AFYONKARAHİSAR’DA UFKA YOLCULUK HEYECANI, BİNLERCE KİŞİ KUR’AN MEALİ YARIŞMA SINAVINDA TER DÖKTÜ!..

 

Server Gençlik ve Spor Kulübü tarafından bu yıl beşincisi yapılan Ufka Yolculuk Kültür Yarışması, meal alanında, Türkiye ve 75 ülkeden 588 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Yarışmanın Afyonkarahisar ili etabını Necat Gençlik ve Spor Kulübü tarafından oluşturulan yarışma tertip heyeti gerçekleştirdi.

Afyonkarahisar ilinde yarışma sınavı il merkezi ve ilçelerin tamamındaki 253 sınav merkezi ve 6 cezaevinde aynı anda yapıldı, sınavda 890 gönüllü gözetmen görev aldı. Afyon’da 19700 kişi sınavda ter döktü.

Yarışmanın bazın sözcüsü Onur Ocakdan, “Bundan 5 yıl önce bu yolculuk başladı. Bu sene Kur’an-ı Kerim meal yarışması yapıyoruz. 81 ilde yaklaşık 853 ilçede, 235 cezaevinde, 2 bin 626 tane binada bu sene 17 bin 5 kişi yarışmamızda gönüllü olarak gözetmenlik yapıyor. Bu sene yarışmamıza 588 bin 363 kişi katıldı” dedi.

Türkiye genelinde 46 tane umre ödülü verdiklerini belirten Ocakdan, “A, B, C, D, E, F kategorilerinin birinci, ikinci ve üçüncülerine umre ödüllerimiz var. Yine çeşitli elektronik eşya ödüllerimiz var. Şuanda tüm Türkiye genelinde ve Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti’nde (KKTC), Almanya, İngiltere, İsviçre ve Belçika’da da yarışmamız ÖSYM sisteminde çoktan seçmeli test şeklinde yapılıyor.

Yarın(27 Mart)  itibariyle ufkayolculuk.com web sitesinden yarışmacılar soruların cevaplarını öğrenebilirler. 22 Nisan itibariyle kesin sonuçlar açıklanmış olacak. 5 Mayıs Cuma günü akşam saat 20.00’de Konya’da Türkiye geneli büyük ödül törenimiz var. 5 Mayıs’a kadar da bütün Türkiye genelindeki il ve ilçelerdeki yarışma sorumluları ödülleri vermiş olmaları gerekiyor. İnşallah ufka yolculuğu cennet yolculuğuna çevirdiğimiz tamamen gönüllülerce organize edilen bir yarışma” diye konuştu.

Yarışma bu sene Kur’an-ı Kerim meali konusunda yapıldı. Bu konuda yarışmacılar, ‘Feyzü’l-Furkân Kur’ân-ı Kerîm Meali - Hasan Tahsin Feyizli’, ‘Kur’an-ı Kerim Meali - Türkiye Diyanet Vakfı’, ‘Kuranı Hâkim ve Meali Kerim-Hasan Basri Çantay’ ve ‘Kur’an-ı Kerim Meali - Ömer Nasuhi Bilmen’ kitaplarından sorumlu tutuldu.

Kategoriler ise şöyle; A kategorisi (10 yaş altı), B kategorisi (10-14 yaş arası), C kategorisi (14-19 yaş arası), D kategorisi (19-30 yaş arası), E kategorisi (30 yaş üstü) ve F kategorisi (ihtisas). Yarışmacılar çoktan seçmeli teste tabi tutuldu.