AFYONKARAHİSAR’DA TYP KAPSAMINDA 1500 İŞÇİ ALINACAK

Gözden kaçırmayın

Afyon'da piyasalar güne nasıl başladı?..Afyon'da piyasalar güne nasıl başladı?..

Afyonkarahisar Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Karakaya, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında Afyonkarahisar'da bin 500 işçinin istihdam edileceğini bildirdi.

Karakaya yaptığı yazılı açıklamada İl ve İlçelere bağlı Belediyeler, Orman İşletme ve Fidanlık Müdürlükleri, Doğa Koruma ve Milli Parklar, İl ve İlçe Müftülükleri ve İl ve İlçe Özel İdarelerine, kamusal altyapının yenilenmesi, ağaçlandırma, çevre temizliği ve park düzenlemeleri amacıyla bin 500  kişinin istihdam edileceğini belirtti.

Başvuruların 27 Şubat ve 3 Mart tarihlerinde İŞKUR Müdürlüğüne şahsen ya da kurumsal web adresi www.işkur.gov.tr adresinden internet ortamından yapılacağını kaydeden Karakaya, şöyle devam etti: ‘İlimizde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarıyla ortak sözleşme imzalanmış olup, kontenjan dağılımları da il ve ilçe bazında hakkaniyet ölçüsünde yapılmıştır. Toplamda bin beş yüz kontenjan için seçim yöntemi yüzde 100 kura çekimi ile gerçekleşecektir. Başvuracak vatandaşlarımız için İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, emekli ve malul aylığı almama ve öğrenci olmamak gibi şartlar vardır. Ayrıca daha önce 18 ay aynı kuruluşla düzenlenen TYP'lerde çalışan adaylarla ilgili mevzuata göre programa dahil edilmeyecek olup farklı kurumlarla düzenlenecek programları takip etmelerini ve onlara başvuru da bulunabilmelerini öneriyoruz.’’