Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesi Gençali köyü ile Evciler ilçesine bağlı Körkuyu köyü arasında kalan bölgede Turkısh Petroleum International Company şirketi tarafından maden arama çalışmaları başlatıldı.

 

81 ilin tamamında maden arama çalışmasını gerçekleştirecek olan firma, 12 bölgede 100 makineyle arama çalışmalarını yapacak.

 

Bölgede Turkısh Petroleum International Company Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Turkısh Petroleum International Company olarak MTA ile yeni bir işbirliği sözleşmesi yaptıklarını söyledi.

 

"Türkiye'de maden arama konusunda birçok yapılmış çalışma var." diyen Türkoğlu, "Biz de bu bölgede sondaj çalışmalarına başladık. MTA iki milyon metre sondaj çalışması projesini başlattı. MTA'nın bu iki milyon metre projesinin bir milyon metresini biz üstlendik." diye konuştu.

 

Bunun için de gerekli yatırımları yaptıklarını belirten Türkoğlu, "Bu çalışmalarımızın yanında ise Türk Petrollerine petrol arama konusunda da hem karada ve deniz de yardımcı olacağız." dedi.

 

Bölgede itinayla çalışmalarını sürdüren mühendisler, Türkoğlu'na çalışmalar hakkında brifing verdi.

 

Çalışmaların en az altı ay boyunca devam edeceği, yerin 200-300 metre derinliklerinden çıkartılan tortuların Ankara'ya gönderilerek sonuçların inceleneceği ve bu bağlamda yerin haritasının da çıkartılacağı kaydedildi.