AFYONKARAHİSAR’DA BEYAZAY DERNEĞİNDE “SEVGİ İZİ GÜNÜ” YAPILDI

Gözden kaçırmayın

Afyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor SohbetleriAfyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor Sohbetleri

AFYONKARAHİSAR’DA BEYAZAY DERNEĞİNDE “SEVGİ İZİ GÜNÜ” YAPILDI

- Türkiye Beyazay Derneği Afyonkarahisar Şubesi önderliğinde kentteki 20 zihinsel engelli çocuğa “Sevgi İzi” dövmesi yapıldığı belirtildi.  

  Gerçekleştirilen etkinlik ile ilgili bilgiler veren Dernek Başkanı Feyza Kayar, Sevgi İzi ile zihinsel engelli kişilerin kayboldukları zaman daha kolay bulunabilmelerinin sağlandığını ifade ederek, “Otistik, otizmli çocuklarımız, zihinsel engelli kardeşlerimiz her zaman kaybolma tehlikesiyle karşı karşıya. Kendilerini bulan kişilere de ismini ya da nerede yaşadığını söyleyemiyor. Dolayısıyla bulunsa bile aile tespiti zor oluyor. Proje, Müge Anlı’nın başlattığı bir proje. Bu konular üzerine program yapan sunucu, işleri daha kolaylaştırmak adına bir sistem açmış. Sisteme engellinin aile ve iletişim bilgileri ile fotoğrafı kaydediliyor. Sistem size rakamlardan oluşan bir kod veriyor. O kodu bileğine dövme ile yazdırıyoruz. Bulan kişi dövmenin anlamını bilmese bile onu mutlaka polise götürüyor. Emniyet Teşkilatı zaten konuya hakim, bileğindeki o kod ile sistemle iletişime geçerek kayıp kişinin ailesine kolayca ulaşabiliyor. Yani bu proje emniyet güçlerinin de işini kolaylaştırıyor. Bu yönden çok anlamlı bir vatandaş polis dayanışması içeriyor.

  Biz de Beyazay Derneği olarak bize isim yazdıran üyelerimiz, özel bir rehabilitasyon merkezinde eğitim gören engelli kardeşlerimiz olmak üzere toplamda 20 çocuğumuza bu kodu alarak dövmelerini yaptırdık. Bilhassa yaz aylarında kaybolma olayları çok daha fazla oluyor.

  Herhangi bir istisnai durumda zaten bilgi veriliyor. Sevgi İzi yaptırmak isteyenler kimlik bilgileri ve fotoğraf ile derneğimize başvurabilir. Dernek binamız, Yoncaaltı Cami arkasında” diye konuştu.