rnAfyonkarahisar Belediyesi, yardımlaşma ve dayanışmanın en üst düzeye çıktığı Ramazan ayında, iftar çadırları ve dağıtım noktalarıyla bu yılda vatandaşlarımıza sofralarını açtı.

Gözden kaçırmayın

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda MesajıBelediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda Mesajı

 

 

Afyonkarahisar Belediyesi, yardımlaşma ve dayanışmanın en üst düzeye çıktığı Ramazan ayında, iftar çadırları ve dağıtım noktalarıyla bu yılda vatandaşlarımıza sofralarını açtı. Hayırseverlerin katkılarıyla iki ayrı noktada iftar çadırı,  8 farklı günde  mahallelerde iftar sofraları kurulurken, beş farklı mahallede oluşturulan dağıtım noktalarında günlük 6 bin kişiye iftar yemeği verildi.

 

SEVGİMİZİ EKMEĞİMİZİ PAYLAŞTIK

 

             Afyonkarahisar Belediyesi tarafından geleneksel hale gelen mahalle iftar programlarının sonuncusu Akmescit Mahallesinde gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Ramazan ayı boyunca tam 8 mahallede kurulan iftar sofralarında vatandaşlarla birlikte orucunu açtı.Yoğun bir katılımın gerçekleştiği iftar sofralarında mahalle halkı iftarlara adeta akın etti.  Ramazan ayının ruhuna uygun olarak birlik beraberlik ve dayanışma örneğinin en güzel esintilerinin yaşandığı iftar yemeği renkli görüntülere sahne oldu.  Zengin-fakir tüm mahalle halkının katılabildiği programlarda, mahalle sakinleriyle birlikte aynı sofrada iftar yapan Başkan Çoban, kendisine ulaşılabilirliği daha da kolaylaştırarak, halkın istek ve sorunlarını birebir dinledi.



KATILIM YİNE YOĞUN OLDU

 

           Osmangazi Mahallesinden başlayan iftar sofrası, sırasıyla Yarenler- Yunus Emre, Bayatçık Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi, Kışlacık Mahallesi, Örnekevler Mahallesi, Dörtyol Mahallesi ve Akmesçit Mahallesinde son buldu. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın ev sahipliğinde Akmesçit Mahallesinde gerçekleşen iftar yemeğine AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Adayı İbrahim Ünlüer, AK Parti Afyonkarahisar Teşkilat mensupları, Belediye Özel Kalem Müdürü Mehmet Savaş, Belediye Başkan Danışmanı Abdülkerim Çalışkan, Destek Hizmetleri Müdürü Süleyman Kaya, Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürü Cem Kasapoğlu, Halkla İlişkiler Birim Sorumlusu Hasan Azak, Akmescit Mahalle Muhtarı Celal Acar, Burmalı Mahalle Muhtarı Suat Uygur ile çok sayıda mahalle sakini katıldı.

 

 

 

RAMAZAN AYININ RUHUNA YAKIŞTI

 

İftar sonrası bir konuşma yapan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, geleneksel olarak düzenlenen mahalle iftarları ve sokak iftarlarının son derece memnuniyet verici bir sosyal faaliyet olduğuna dikkat çekti. Mahalle sakinleriyle aynı sofrada iftar açmaktan ziyadesiyle mutlu olduklarını aktaran Başkan Çoban;  zengin fakir ayrımı yapmaksızın tüm vatandaşlarımızın katıldığı mahalle iftarlarının Ramazan Ayı’nın ruhuna yakışır bir şekilde tamamlandığını söyledi.  Mahalle iftarlarının sadece mahallenin alt gelir gurubuna yönelik bir faaliyet olmadığına dikkat çeken Başkan Çoban; “ Bilakis özellikle Ramazan ayındaki yemeklerimiz o mahalledeki zengin, orta gelirli, alt gelirli tüm vatandaşlarımızın birlikte katıldığı, Ramazan ayının güzelliklerinin beraber yaşandığı bir faaliyettir. Birçok mahallemizde vatandaşlarımız mahalle olarak ilk defa iftarda birlikte olduklarına bizlere ifade ediyorlar. Bu da bize ayrı bir mutluluk katıyor” diye konuştu.

 

“TÜRKİYE ANLI AÇIK, BAŞI DİK OLARAK YOLUNA DEVAM EDECEKTİR”

 

       24 Haziran’da yapılacak seçimlerin ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını temenni eden Başkan Çoban, halktan daha büyük bir güç olmadığını ifade ederek sandıktan çıkacak sonuca herkesin saygı göstermesini temenni ederek istikrar, başarı ve güzelliklerin devam etmesini temenni etti. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunların hilelerinin boşa çıkacağına olan inanca vurgu yapan Başkan Çoban, “ Türkiye anlı açık, başı dik olarak yoluna devam edecektir” diye konuştu.  AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Adayı İbrahim Ünlüer ise mahalle sakinleriyle bir arada iftar yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a teşekkür etti.