AFYONKARAHİSAR 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA HAZIR

Gözden kaçırmayın

AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatlarıyla 2017-2018 Eğitim Öğretim yılının huzur ve güven içerisinde en iyi şekilde geçmesi amacıyla 81 il Valisi ve tüm ilçe Kaymakamlarının başkanlıklarında düzenlenen toplantılar kapsamında ilimizde de Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında bir toplantı yapıldı.

 

Rehberlik Araştırma Merkezi Konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Vali Yardımcısı Dr. Adem Uslu, İl Jandarma Komutanı J. Albay Orhan Sırma, İl Emniyet Müdür Vekili Uğur Keskin, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Okul Müdürleri, Muhtarlar ile Okul Aile Birliği Başkan ve üyeleri katıldılar.

 

Ülke genelinde yaklaşık 20 milyon öğrencinin ders başı yapacağı 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılını huzur ve güven içinde geçirilebilmesi amacıyla ilimizde Vali Tutulmaz’ın başkanlığında toplantı gerçekleştirilirken, ilçelerimizde ise kaymakamlar başkanlığında toplantılar gerçekleştirildi

.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Tutulmaz; “Öncelikle toplantımıza katılan herkese hoş geldiniz derken toplantımızın ilimiz için verimli geçeceği inancıyla 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılının ilimiz ve ülkemiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

 

Eğitim öğretimdeki disiplin ve kuralların önemine değinen Vali Tutulmaz; “Hayatımızı huzurlu, güvenli ve en iyi şekilde yaşayabilmemiz için kurallara uymamız gerekmektedir. Bir yerde bir olumsuzluk yaşanıyorsa muhakkak bir kural ihlali vardır. Bu nedenle hayatımız aslında kuralların üzerine kurulmuştur. Her konuda olası problemleri önlemek adına ebetteki bir kural vardır. Eğer problem var ise kurallara uyulmuyor demektir. Kurallarda bazı boşluklar olabilir ama görüş alışverişinde bulunularak ve tecrübelerden faydalanılarak boşluklar hemen doldurulabilir. Bu nedenle eğitim öğretim camiasındaki herkeste mevzuatı bilecek ve kurallara uyacak. Bizlerde kurallara uyulup uyulmadığının takipçisi olacağız. Zaten idarecilik eşittir denetimdir. Denetimin yapılmadığı yerde yönetim olmaz. Herkes sorumluluğunu bilecek, kurallara uyacak ve ilgili kişiler tarafından da denetimler tam ve eksiksiz yapılacak.” dedi.

 

Makamların gelip geçici olduğunu hatırlatan Vali Tutulmaz; “Hiç kimse bulunduğu seviyede kalmamalı. Herkes kendini geliştirmeli ve yenilemelidir. Bizler zaten makam mevki sahibiyiz dememeliyiz. Biz idareciler olarak canla başla çalışıp, aksaklıkların ve eksikliklerin üzerine gitmeliyiz. Ancak böyle toplumun istediği gibi nesiller yetiştirebiliriz.” dedi.

 

Eğitim camiasında olan kişi ve yöneticilerin görevlerinin diğer kamu görevlerinden farklı olduğunu vurgulayarak sözlerine devam eden Vali Tutulmaz; “Sizler insanlarla meşgul oluyorsunuz. Geleceğimizi şekillendirecek kişilerle ilgileniyorsunuz. Onun için sorumluluğunuz çok çok önemlidir.” dedi.

 

Çalışmadaki ölçünün empati yapmak olduğunu belirten Vali Tutulmaz; “Bir öğretmen ve bir okul müdürü kendisine, bir veli olsaydım öğretmenlerden ne beklerdim, bir okul müdürü nasıl çalışmalı diye sorması gerekiyor. Okul aile birliği başkanlarımız da aynı şekilde bu soruları kendisine sorsun. Böylece hem kendinizi denetlemiş olur hem de daha verimli olmanın yolunu bulmuş sayılırsınız. Velilere ve öğrencilere karşı bu bilinç ve sorumlulukta olursanız çok daha iyi durumda oluruz.” dedi.

 

Eğitim öğretim konusunda çok hassas olduğunu söyleyen Vali Tutulmaz; “ Valilik olarak eğitim öğretime desteğimizi hiçbir zaman esirgemedik esirgemeyeceğiz de. Bu konuda Valilik kapıları herkese açıktır. Ben bu anlamda yarının büyükleri olan çocuklarımızı en iyi şekilde geleceğe hazırlamak adına yapılan her türlü çaba için teşekkür ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum.” dedi.

 

Toplantı gündeminde ise okulların uyuşturucu, uyarıcı madde ve tütün maddelerinin kullanımı ile mücadele edilmesi, okulların ve çevrelerinin güvenliği konusunda alınması gereken tedbirler, öğrenci taşıma servislerinin daha güvenli olması hakkında yapılması gerekenler ve öğrencilerimizin gün ışığından daha fazla yararlanması konusundaki tedbirler görüşüldü.

 

Toplantının sonunda ise okul müdürleri, mahalle ve köy muhtarları, okul aile birliklerinin temsilcileri tarafından eğitim ve öğretim konusunda belirtilen görüş ve öneriler değerlendirildi.