Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde başlatılan kampanya ile hazırlanan binlerce mercimekli bükme Kilis’e ulaşarak Mehmetçik, diğer görevliler ve vatandaşlara dağıtıldı.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

 

  Sandıklı ilçe merkezi ile belde ve köylerden kampanyaya büyük destek geldi. Yaklaşık 62 bin bükme dualarla Sandıklı Belediye Meydanından iki araçla Kilis’e uğurlandı. Sandıklı İHA muhabiri Ali Bayar’ın da dağıtım için gittiği Kilis’e götürülen bükmeler, Kilis İl Tarım Müdürlüğü bahçesine gelen Kilis Belediyesi yardım yetkilileri ekiplerince uygun yerlere dağıtıldı.

  Bükmelerin Kilis’e ulaşmasından mutluluk duyduklarını ifade eden Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl; “Şükürler Olsun. Yüzlerde bir tebessüm, ağızlardan dökülen bir dua hepsi bunun içindi. Manevi olarak yanlarında olduğumuzun bir göstergesi olarak askerimize, polisimize savaş mağduru kardeşlerimize bir ikramdı, bir seferberlikti. 24 saatte 62 bin adet kadim ilçemize has mercimekli bükmelerimiz yerlerine ulaştı. Ne olursa olsun güzel bir niyet ve bir dua oldu gayemiz. Bu birlik, beraberlik ve çalışmada bizlere destek olan tüm sivil toplum kuruluşlarına, muhtarlarımıza, sabahlara kadar fedakarca gözlerini yummadan çalışan annelere, bacılara ve gönül veren herkese can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Kilis Valimize, Belediye Başkanımıza, İl Tarım Müdürümüze ve çok değerli öğrencim Kilis Savcısı hemşehrimiz İlker Kunt'a destekleri ve misafirperverlikleri için çok teşekkür ediyorum. Ayrıca 2 bin kilometre yol giden çok değerli personellerime ve gönül elçilerine teşekkürü ayrıca bir borç biliyorum. Allah sizlerden ebediyen razı olsun. İyi ki varsınız” dedi.