Afyonhaber'e ulaşan bir okuyucu, Afyonkarahisar'daki hastanelerde bulunmayan  bölümlerle ilgili sorununu paylaştı.

Vatandaş, Afyonkarahisar'daki hastanelerde, çocuk romataloji ve çocuk nefroloji bölümlerinin olmadığını, bu neden Afyon'dan insanların bu hastalıklarla ilgili olarak  kontrol ve muayene için il dışına gitmek zorunda olduklarını belirtti.

Afyonkarahisar'a doktor atamaları yapılırken neden olmayan bölümlerin doktorlarının atanmadığını soran okuyucumuz "Buradan AK Partili vekillerimize sesleniyorum, yayınlarsanız sevinirim, Afyon'daki hastanelerde bazı bölümler yok. Lütfen yeni doktorlar atanırken bu olayı dikkate alınız. Böyle başka illere gitmekten kurtulalım" dedi.

Afyon'da bugün nöbetçi eczaneler Afyon'da bugün nöbetçi eczaneler

Afyonkarahisar'daki hastaneelrde bulunmayan ,Çocuk Nefroloji bölümü, çocuklarda böbrek hastalıklarının tanısını erken koymak, tedavi etmek yanı sıra yeniden hasta olmaktan korumak ve böbreklerin geriye dönüşümsüz olarak zarar görmesini, yani böbrek yetmezliğine gidişi engellemek için çalışıyor.

Yine ilimizdeki hastanelerde olmayan Cocuk romatolojisi bölümü ise, 0-18 yas arasındaki bireylerin romatizmal hastalıklarının tanı ve tedavisi ile ilgilenen bilim dalı. Çocukluk romatizmal hastalıkları özellikle kas-iskelet sistemi, eklemler ve kaslar, damarlar ve cildin akut ve kronik inflamasyonuyla karakterize multisistem hastalıkları olarak biliniyor.