Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde 81 ilde başlatılan “Gönül Elçileri” projesi kapsamında oluşturulacak olan “Bereket Ormanları” için Afyonkarahisar’da fidan dikimi yapıldı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Afyonkarahisar Valiliği’nin ortaklaşa düzenlediği tören ile kentte 2 bin 500 fidan toprakla buluştu. Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa İlçesi Kılıçarslan Beldesinde 50 dekarlık alana Bereket Ormanları projesi kapsamında 2 bin 500 fidan dikildi. Törende konuşan Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, hükümetin ormancılık ve ağaçlandırma çalışmalarında çok büyük destek verdiğini hatırlatarak, Afyonkarahisarı’ndan bu olanaklardan fazlası ile yararlandığını ifade etti.

Törende konuşan Eskişehir Orman Bölge Müdür Yardımcısı Zeki Öztürk ise ormanların bir ülkenin veya kıtanın malı olarak değil tüm insanlığın ortak malı olduğunu kaydederek, ağaçlandırmanın önemine değindi. Öztürk konuşmasında şunları söyledi:
“Ülkemizde ormanların sosyal değerleri, ekonomik değerinin önüne geçmiştir. Ormanlarımız yenilenebilir tek ve en önemli kaynağımızdır. Afyonkarahisar orman bakımından diğer illere yetersiz bir bölgedir. İl sınırları içinde 241 bin hektar ormanlık alanımız mevcuttur. Son 10 yılda ağaçlandırma çalışmalarımızı yüzde 13’den yüzde 23’e çıkardık. Yılda 2 milyon 500 bin adet fidan dikimi gerçekleştiriyoruz. Bunun için önce ormanlarımızı korumalı, daha sonra ise arttırmayı amaçlamalıyız. Son yıllarda Orman Genel Müdürlüğü sadece dağların ardına fidan dikmiyoruz. Artık şehir merkezilerine ve yakın alanlara da kent ormanları kurmak için çalışmalar yapıyor. Yüzlerce orman köylümüze iş imkânı sağlıyoruz.”
Konuşmaların ardından 2 bin 500 fidan toprakla protokol üyeleri ve bölge halkı tarafından toprakla buluşturuldu. Dikilen fidanların 3 yıl boyunca bakımlarının Afyonkarahisar Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacağı belirtildi.