Hükümet şeker fabrikalarını özelleştirmek için düğmeye basacak. Herhangi bir değişiklik yapılmadığı taktirde bu hafta içerisinde satışa sunulacak ihale ilanlarında;

Gözden kaçırmayın

Afyon'da piyasalar güne nasıl başladı?..Afyon'da piyasalar güne nasıl başladı?..

 

 

Hükümet şeker fabrikalarını özelleştirmek için düğmeye basacak. Herhangi bir değişiklik yapılmadığı taktirde bu hafta içerisinde satışa sunulacak ihale ilanlarında; Afyonkarahisar, Ağrı, Burdur, Bor, Çorum, Erzurum, Elbistan, Ilgın, Erzincan, Kastamonu, Muş, Kırşehir, Turhal ve Yozgat fabrikalarının satılması için ihale sürecine start verilecek. Varlık satışı üzerinden yapılacak olan ihalelerin iki ay gibi süre içerisinde tamamlanacağı ifade ediliyor.

 

ÜRETİM ŞARTLARI SUNULACAK

 

Kulis içerisnde yer alan destaylara göre özelleştirme süreci içerisinde tartışmaları en az indirmek için ihale şartnamelerinin bazı maddelerin arasına dahil edileceği ifade ediliyor. Bununla beraber fabrikaların özelleştirmesinin tamamlanmasıyla beraber bulundukları illerde üretime devam edilmesine yönelikolarak şartnamelerin hükümlere yer verilmesi beklenilmekte. Ayrıca fabrikalara yönelik olarak satış yapan çiftçiler özelleştirmelerden sonra satış yapmaya devam edebilecekler. Şartnamelerde ise çalışanların durumuna yer verilecek. Bununla alakalı olarak çalışanların fabrikada devam edebileceği ve 4B kadrolarına geçiş yapabilecekleri ifade edilmekte.

 

İHALE İPTAL EDİLMİŞTİ

 

Yapılan söz konusu düzenlemelerle beraber şefer fabrikalarının arazileriyle alakalı olarak ihale süreçlerine şeker fabrikalarının ihtiyaç fazlası olarak bulunan arsaları dahil edilmeyeceği belirtildi. Bununla beraber arsaların fabrikaların önüne geçemeyeceği ve üretim dışı amaçlarla beraber ihalelere katılımın engellenmesi kararı verildiği ifade edildi. Şeker fabrikalarının özelleştirmesi için yapılan ihaleler 7 yıl içerisinde 7 defa iptal edildiği görülmüştü.

 

KAPSAM İÇERİSİNDE 25 FABRİKADAN FAZLASI VAR

 

Özelleştirme kapsamı içerisinde 25 şeker fabrikasının yanı sıra, 5 makina fabrikası ve 1 elektromekanit aygıtlar fabrikası, 1 tohum fabrikası ve 1 şeker enstitüsü bulunmakta.

 

>>>>>Kamupersoneli.net