Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığı Manisa Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 2016 yılında Afyonkarahisar’ın organik bitkisel üretimde Türkiye’de 13. sırada olduğu belirtildi. 

Konu ile ilgili TÜİK’ten yapılan yazılı açıklamada, organik tarıma ilişkin istatistiklerin, bitkisel üretim istatistikleri kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı (GTHB) il ve ilçe teşkilatları aracılığı ile derlendiği kaydedildi. Açıklamada, “2016 yılında Ege Bölgesi illeri arasında organik tarım üretim alanı en fazla olan il 68 bin 103 hektar ile Aydın, en az olan il ise 296 hektar ile Uşak’tır. Afyonkarahisar 3 bin 929 hektar Ege Bölgesi illeri arasında en fazla organik tarım üretim alanına sahip 5. il konumundadır. 2016 yılı geçici verilerine göre Ege Bölgesi illeri arasında organik tarım ile uğraşan çiftçi sayılarına bakıldığında en çok organik tarım yapan çiftçiye sahip olan il 12 bin 721 kişi ile Aydın, en az organik tarım yapan çiftçiye sahip olan il ise 49 kişi ile Uşak’tır. Afyonkarahisar’da ise bin 91 çiftçi sayısıyla Ege Bölgesi illeri arasında en çok organik tarım yapan çiftçiye sahip 4. il konumundadır.

2016 yılında Afyonkarahisar’da toplam 3 bin 929 hektarlık alanda 45 bin 768 tonluk organik tarım üretimi yapılırken, kent bu oran ile Türkiye’de 13. sırada yer almıştır” ifadelerine yer verildi.