AFYON İHH YETİM KOORDİNATÖRÜ Yakup SABAN açıklamasında;

 “Yeryüzünün tüm yetim çocuklarını, kimsesizlerini, terk edilmiş yavrularımızı hedefleyerek çıktığımız bu güzel yolculuğumuzda; yetim yavrularımızı Efendimiz (sav)’in emanetleri olarak görüyoruz. Eğitimden, sağlığa, sosyal destek çalışmalarından, acil yardımlara, kültürel aktivitelerden, mesleki eğitim ve kalkınma projelerine kadar; onlarca ülkede, on binlerce çocuğumuzla buluşabilmeyi, onların saçlarını okşayıp, hatırlarını sorabilmeyi amellerin en güzeli olarak görüyoruz. Bizim için büyük bir mutluluk olan, yetim yavrularımızla birlikte olabilme bahtiyarlığını, bu kutlu çalışmaya gönül veren, yetimi kendi öz yavrusu olarak bilip, gecesini gündüzüne katan kıymetli yetim dostu gönüllülerimizle ve hayırsever bağışçılarımızla paylaşıyor, onlara teşekkürü bir borç biliyoruz.

 

Kıtaların kesiştiği, denizlerin birleştiği bir coğrafyanın sakinleri olarak, hem coğrafi anlamda, hem de kadim bir tarihi misyonun takipçileri olarak, üzerimizde bulunan sorumluluğun farkındayız. Bugün hala Ortadoğu’da, Afrika’da, Kafkasya’da, Uzak Asya’da savaşların, insan eliyle gerçekleşen afetlerin, yoksulluk ve her alanda yaşanan mahrumiyetlerin neticesinde, 400 milyon çocuğun yetim kalması ve maalesef her yıl bu güzel çocuklarımıza 3 milyonun üzerinde yeni yetim ve terk edilmiş çocuğun katılması, gerçekçi ve planlı bir faaliyet takvimi hazırlama mecburiyetimizin göstergesidir.

 

Afyon İHH İnsani Yardım Derneği olarak sorumluluklarımızın farkındayız. O nedenle çok geniş bir coğrafyada, çeşitli hizmet yelpazesiyle yavrularımızın yaşamsal tüm ihtiyaçlarıyla ilgilenmek, onların bilgili, inançlı, sevgi dolu bireyler olarak yetişmesi gayreti içerisindeyiz.

 

Bu bağlamda Afyon İHH olarak ilimizde, ülkemiz genelinde ve diğer İslâm coğrafyasındaki yetimlerimize destek olmakla birlikte, Afyonkarahisar’lı hemşerilerimizin destek ve teveccühü ile çeşitli hayır çalışmalarını sürdürmekteyiz. Bu çalışmaların bazılarını şu şekilde özetleyebiliriz.

 

1. Açe’deki yetimlerimizi sünnet ettiriyoruz. (Bu proje Afyon IHH Kadın Kollarımız tarafından üstlenilmiştir.)

 

2. Arakan’daki Yetimlerimizi Evlendiriyoruz. (Bu proje Sandıklı İHH gönüllülerimiz tarafından üstlenilmiştir.)

 

3. Burkina Faso’da IHH genel merkezinin inşa edeceği 120’si yetim toplam 735 öğrencinin eğitim göreceği Malcom X lisesinin inşasına destek oluyoruz. (Bu proje Afyon Genç IHH tarafından üstlenilmiştir.)

 

4. Pakistan’da bulunan Muzaffargarh yetimhanemizdeki yetimlerimizin bir yıllık iaşe bedelini karşılıyoruz.

 

5. Afyon’lu hayırseverlerimiz ve çocuklarımız dünya genelinde 500 ‘e yakın yetime her ay düzenli olarak 100 TL göndermektedir. Ayrıca 100’ün üzerinde Afyon’lu yetimimiz bu çalışmadan faydalanmakta ve aylık 100 TL’lik eğitim desteği almaktadır.

 

6. Arakan’da 300 yetimimize Temizlik Kiti ve eğitim yardımı yapıldı.

 

7. Suriyeli 50 Engelli yetim yavrumuza tekerlekli sandalye hediye edildi.

 

8. Geçen yıl Etiyopya’da 100 yetime bayramlık kıyafet desteği verildi

 

9. Geçen yıl Şanlıurfa’da 150 yetime bayramlık kıyafet desteği yapıldı.

 

10. Geçtiğimiz yıl 1300 Ramazan Kumanyası ve 80 adet Ramazan yetim Çocuk Paketi yetimlerimize ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı ve bu yılda dağıtımlar halen devam etmektedir.

 

11. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Gençlik Projeleri Destek Programı Kardeşine El Uzat Projesi Kapsamında Afyon’da 400 yetim, mülteci ve uluslararası öğrencimizle yemek, piknik, gezi, spor müsabakaları, uçurtma şenliği gibi aktiviteler gerçekleştirildi

 

12. Afyon IHH kadın kollarımız her yıl Ramazan ayında yetim ailelerimizin evlerine gitmekte ve hanım kardeşlerimiz onlarla birlikte iftar sevincini yaşamaktadırlar.

 

13. Sponsor ve hayırseverlerimizin desteğiyle ilimizdeki yetimlerimize yönelik; Karne Şenlikleri, geziler, Termal Kaplıcada Havuz Keyfi, mesire alanlarında piknikler, alışveriş merkezlerinde sosyal ve kültürel faaliyetler yapıldı ve halen devam etmektedir.

 

14. Derneğimizde her hafta sonu gönüllülerimiz Afyonlu yetimlerimizle birlikte ders çalışıyor, kitap okuyor, eğlenceli ve faydalı zaman geçiriyor eğitim ve yaşam konusunda koçluk yapıyor.

 

15. Bu yıl yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi Afyon merkez ve ilçelerden 1700’ün üzerinde çocuğumuza; gönüllülerimiz ve bağışçılarımızla birlikte 100TL’lik bayramlık kıyafet hediye edip, sevinçlerine ortak oluyoruz.

 

Bizler biliyoruz ki yetimlerin sahibi Allah (cc)’tır. O halde yetimlere kucaklarını, gönüllerini açanlara, sınır tanımadan onların başlarını okşayanlara müjdeler olsun!” dedi.