Afyonkarahisar Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulunun gdüzenlemiş olduğu ve İl genelinde 37 okul 300’e yakın 6. Sınıf Öğrencilerinin katılım sağladığı HAYAMATO- Matematik Olimpiyatlarında Afyon Doğa Koleji damga vurdu.

Gözden kaçırmayın

AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde



Afyonkarahisar Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulunun gdüzenlemiş olduğu ve İl genelinde 37 okul 300’e yakın 6. Sınıf Öğrencilerinin katılım sağladığı HAYAMATO- Matematik Olimpiyatlarında Afyon Doğa Koleji damga vurdu.



Okul Müdürü Deniz DİKBAŞ, yaptığı açıklamada  öncelikle yarışmanın düzenlenmesi adına destek veren İl Milli Eğitim Müdürü Metin YALÇIN’a  ve değerli Mili eğitim çalışanlarına, Hoca Ahmet Yesevi Ortaokul Müdürü Mehmet Ölmez’e, Matematik zümresinin değerli öğretmenlerine ve tüm Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu ekibine teşekkür ederek bu tür yarışmaların sayılarının artması gerektiğini vurgulayarak önümüzdeki yıllar da böyle bir organizasyon düzenlemek istediklerinin müjdesini verdi.  Yarışma sonucunda Doğa Koleji öğrencisi Görkem AVCI’nın İl Birincisi, Mehmet Sarak ise İl Üçüncüsü olduğunu belirtilen Dikbaş 2. ve 3. Olan öğrencilerinin yarışma puanlarının aynı olduğunu yaş farkına göre sıralamanın oluştuğunu belirterek yarışmaya katılan diğer öğrencilerinin de çeşitli dereceler aldığını bu anlamda büyük gurur yaşadıklarını ifade etti. Organizasyonun ödül töreni Hattat Karahisar Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlendiğini bu güzel organizasyonun ödülünü İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Musa DİNÇGEZ’in ellerinden aldıklarını ifade eden DİKBAŞ sözlerine şöyle devam etti Matematik alanında Ülke olarak bir ön yargının olduğu ve başarı seviyesinin maalesef ki istenilen düzeyde olmadığı bir dönemde  kendi öğrencilerinin matematik alanında bu denli başarılı olmasından büyük gurur duyduklarını Ülke olarak matematik alanında daha fazla çalışmalar yapılması ve en önemlisi öğrencilere matematiği sevdirmek adına biz eğitimcilere çok daha fazla iş düştüğünü vurguladı. 

Okul müdürü Deniz Dikbaş geçen sene TEOG sistemi içerisinde çok sayıda öğrencisinin büyük başarılara imza attığını bu yüzden 2017-2018 eğitim – öğretim döneminde akademik başarı çıtasının çok yükseldiğini bu hedef doğrultusunda akademik çalışmalara çok daha fazla hız verdiklerini ifade ederek Örneğin Bu yıl düzenlenen 8.sınıflar Bil-Fen Türkiye Geneli deneme sınavında Afyon 1.si Türkiye 2. si olduklarını, Her hafta düzenlenen Doğa Akademik Gelişim İzleme Sınavlarında (DAGİS) Türkiye 1.leri ve çeşitli dereceler elde ettiklerini Afyon ve Türkiye geneli yapılan tüm deneme sınavlarında büyük başarılar elde ederek yeni sistemin ilk sınavı olacak olan  2 Haziran 2018 tarihinde gerçekleşecek Liselere Giriş Sınavına (LGS) tam anlamıyla hazır olduklarını belirterek  geçen yıl olduğu gibi bu yıl da  büyük başarılara imza atacaklarını vurguladı. 





Dikbaş, Öğrencilerinin hem akademik hem de sosyal açıdan en iyi şekilde yetiştirmenin arzusu ile yoğun bir mesai yaptıklarını çünkü her şeyin bu Ülkenin çocukları, geleceğimiz için olduğunun bilincinde olduklarını bu anlamda birbirinden değerli ve deneyimli olan öğretmen kadroma sizlerin aracılığıyla bir kez daha teşekkür ediyorum diyerek Doğa Kolejinin Eğitim sektörünün Lideri olduğunu Afyonumuzun böyle büyük bir marka ve değere sahip çıkmasından dolayı da  Afyon halkına ve okul velilerine  teşekkür ederek sözlerine  son verdi.