Afyon’da Bayan Futbol Takımı Seçmeleri Yapıldı

Ülkemizin hemen hemen tüm bölgelerin de, Bayan Futbol takımlarının kurulduğu hepimizin malumu.

Başlangıcında belki de bir fantezi gibi görünen Bayan futbol takımları bugün bir çığ gibi çoğaldı. Bu gün ülkemizde kadınlar futbol ligi var ve 1-2-3 ncü liglerde mücadele veriyorlar. Statü gereği 3 ligde oynayan bayan futbol takımları bir yerde “ Bölgesel lig de “ oynuyorlar. Erkekler futbol liginde olduğu gibi Bayanlar futbol liglerinin organizasyonu TFF‘ye ait.

Bayanlar futbol liginde mücadele veren takımların ulaşım, konaklama ve iaşe giderlerinin tamamı TFF tarafından karşılanırken bu uygulama 2017-2018 sezonunda 3 lig ekipleri için değiştirildi. Değişen uygulama ile sadece 3 ligin 1.nci sırasındaki takımların masrafları TFF’ ce ödenmeye başladı. Bu değişikliğe 3 lig ekipleri karşı çıkıp tepki gösterseler de değişen bir şey olmadı ve yeni statüye devam edildi.

 


 


Türkiye’de bayanlar ligleri devam ededursun Afyon’umuzda bir bayan futbol takımı bugüne kadar yoktu. Ama bugün var değerli sporseverler. Şehrimizdeki bu açığı fark eden Nazike Ertaylan ve müteşebbis arkadaşları bir araya gelerek Afyon Bayan Futbol Takımını kurdular. Başkanlığa Nazike Ertaylan getirildi ve 23.06.2018 Cumartesi günü Zafer Stadyumu tesislerinde seçmeler yapıldı. Nezaket gösterip benide davet ettikleri kız futbol takımını oluşturmak için yapılan seçmelere katılım baya yoğun oldu.Agah Bıyıkoğlu ve Yener Güney’in nezaretinde 100 e yakın genç kızımız bu nedenle takıma girebilme adına amansız bir mücadele verdiler. İçlerinde sanki yıllardır futbol oynuyormuş intibasını veren kızlarımız var. Önümüzdeki dönemde de Sayın Bıyıkoğlu ve Yener Güney tarafından Antrene edilecek kızlarımızdan istikbal vadedenler seçilip kız takımımız oluşturulacak ve akabinde de lisansları çıkarılacak, dolayısıyla da Afyon’da ilk Bayan futbol takımı aktif hale gelmiş olacak.

 

Bayan futbol takımının kuruluşuna öncülük edenleri,katkı sağlayanları Sn.Nazike Ertaylan başta olmak üzere kutluyorum.

Afyon’umuzun spor sağlığındaki en önemli ismi Cemalettin Karaboğa ile Hocalarımız Sn.Agah Bıyıkoğlu ve Yener Güney’i de katkıları nedeniyle tebrik ediyorum.

Takıma ilginin de artarak devam edeceğini umuyorum. Şehrimizin önde gelen iş adamlarının da katkı sağlamaları en halisane dileğimdir.

Görüşmek dileği ile esen kalınız.

Orhan DURAK