13-16 Eylül tarihleri arasında Afyonkarahisar Hayvancılık, Süt ve Et Teknolojileri, Çiftlik Ekipmanları ve Canlı Hayvan Irkları Fuarı’nın basın bilgilendirme toplantısı Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nda gerçekleşti. Toplantıda Elit Fuarcılık Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi, yapılacak fuarın Türkiye’nin canlı hayvan fuarı olacağını söyleyerek, Afyon’da yakılacak çoban ateşinin de fuar süresince sönmeyeceğini ifade etti

 

Afyonkarahisar Hayvancılık, Süt ve Et Teknolojileri, Çiftlik Ekipmanları ve Canlı Hayvan Irkları Fuarı, Elit Fuarcılık Hizmetleri organizasyonu ile 13-16 Eylül 2017 tarihleri arasında Afyonkarahisar Ticaret Borsası'nın inşa ettirdiği Canlı Hayvan Borsası'nda gerçekleştirilecek. 95 firma ve 250 markanın katılacağı fuarda 2 bin canlı hayvan açık artırmayla satılacak. Ayrıca fuar süresince gerçekleşecek birçok etkinliğin yanı sıra koç takası, yerli buzağı güzellik yarışması, damızlık sığır yarışması, koyun ve keçi yarışmaları düzenlenecek.

Afyonkarahisar Canlı Hayvan Borsası’nda 4 gün boyunca sürecek fuar ile ilgili basın toplantısı Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nda gerçekleştirildi. Toplantıya, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Arap, Afyonkarahisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler, Elit Fuarcılık Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi'nin yanı sıra Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkan Yardımcısı İbrahim Göbel, Damızlık Koyun, Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Serdar Lökçü, Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ömer Kelem, Afyonkarahisar Süs Tavukları Yetiştiricileri Derneği Başkanı Özcan Çetin, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Türkiye’nin canlı hayvan fuarı

Toplantıda açılış konuşmasını Elit Fuarcılık Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi yaptı. Çiçekçi, Afyonkarahisar’da gerçekleştirilecek Hayvancılık Fuarı’nın Türkiye hayvancılığı için çok önemli bir organizasyon olacağını ifade ederek, “Hayvancılığın; büyükbaş, küçükbaş, kanatlı türler, kırmızı ve beyaz et, süt ve yumurta gibi bütün unsurların bir arada olacağı, Türkiye ve bölge hayvancılığı için çok önemli bir organizasyonu 13-16 Eylül tarihleri arasında Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nın yaptırmış olduğu Canlı Hayvan Borsası’nda

gerçekleştireceğiz. Biz burada gerçekleşecek olan fuarın en başından beridir Türkiye’nin canlı hayvan fuarı olduğunu ifade ediyoruz. Bulunduğumuz lokasyon Türkiye’nin buluşma noktası, yolların kesiştiği; tarımı, mermerciliği, termal kaplıcaları ve otelleri ile tam anlamıyla bir merkez olan Afyonkarahisar. Burası hayvancılık noktasında da çok önemli bir yer. Örneğin Afyonkarahisar’a yumurtanın başkenti diyebiliriz. İşte bu kadar imkânları ve zenginliği olan bir noktada biz bu fuarın gelişmesi ve yaygınlaştırılması ile bugün dünyanın en büyük hayvancılık fuarı olan Hannover Hayvancılık Fuarı’na rakip olacağını ifade edebiliyoruz” dedi.

“Çoban ateşleri yanacak, hayvancığın düğünü yapılacak”

Çiçekçi, fuarın açılışının Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından yapılmasının planlandığını da ifade ederek, “Sayın Bakanımız Ahmet Eşref Fakıbaba’ya davetiyemizi götürdük. Malumunuz çok yoğun bir programları var ancak şu an için kesin olmamakla birlikte fuarımızın açılışını Sayın Bakanımızın yapma olasılığı yüksek görünüyor. Tabii bu bizim için, Afyon için, üreticilerimiz için önemli. Biz burada tabir yerindeyse bir düğüne hazırlanıyoruz. Bu düğün Türkiye hayvancılığının düğünüdür. Burada yapacağımız etkinlikler ve yarışmalarla vereceğimiz seminerlerle ve daha burada sayamadığımım birçok aktiviteyle büyük bir şenlik gerçekleştireceğiz. Bu şenlikte Türkiye’nin dört bir yanından çobanlarımız hayvanları ile birlikte fuarımıza gelecekler ve burada tam 4 gün boyunca hiç sönmeyecek bir çoban ateşi yakacaklar” diye konuştu.

Çiçekçi ayrıca fuar boyunca etkinlik ve yarışmalarda hem fuarı ziyaret eden konuklara hem de katılımcılara bol bol sürpriz hediyeler de dağıtacaklarını söyledi.

“Bu fuar Afyon’a katkı sağlayacaktır”

Çiçekçi’nin ardından söz alan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Arap ise Afyon’un hayvancılık noktasında Türkiye’nin en önemli illerinin başında geldiğini belirterek, “Her fırsatta söyledim ve söylemeye de devam edeceğim. Afyonkarahisar hayvancılık noktasında; üretim miktarı, kalitesi ve modern işletmeleri ile Türkiye’nin en önemli illerinin başında gelmektedir. Bizler böylesine önemli bir durum ortadayken buna katkı koyacak her türlü girişimi desteklemekteyiz. Bu destek Afyon’a, üreticilerimize ve en nihayetinde Türkiye’ye verilen destektir. Bu fuarın da ilimize, üreticimize ve katılımcılarımıza büyük bir katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Daha sonra sözü Afyonkarahisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler alarak, “Bugün Afyon’a kazandırmış olduğumuz Canlı Hayvan Borsası dünya genelinde ilk 3 sıraya girecek bir tesis durumundadır. Bu noktada 13-16 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek olan fuarımızla bu tesisimiz de ilk kez görücüye çıkmış olacak ve Afyonkarahisar için, bölge için ne kadar önemli bir yapı olduğu anlaşılmış olacaktır. Bunun için ben başta Elit Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi olmak üzere bu fuara destek veren, katılımcısı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Benden önce konuşan arkadaşlarım da belirtti. Afyon dünya genelinde bir potansiyeli içerisinde barındırıyor. Bu fuar işte bu potansiyeli gün yüzüne çıkarmak için büyük bir fırsat ve devamı gelecek” diye konuştu.

Toplantıda birlik başkanları ve temsilcileri de söz alarak tüm sektör temsilcilerini, üreticileri ve Afyonluları 4 gün sürecek olan Afyonkarahisar Hayvancılık ve Süt ve Et Teknolojileri, Çiftlik Ekipmanları ve Canlı Hayvan Irkları Fuarı’na davet etti.