Bahçeli'nin "Cezaevlerinde isyan başlatırlar ise ne olur" çıkışının ardından sosyal medyada Afyon'daki cezaevinde isyan çıktığı iddia edildi. AKP Afyon Milletvekili Ali Özkaya iddiaları yalanladı.

Gözden kaçırmayın

Köksal: Siyasi Görüşlerden Arındırılmış Bir Sevgi Dili KonuşuyorumKöksal: Siyasi Görüşlerden Arındırılmış Bir Sevgi Dili Konuşuyorum

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, erken seçim kararı alındığında genel af çağrısı yapmıştı. Bahçeli, af konusunda kararlı olduklarını çeşitli defalar tekrarlamıştı.

İttifak ortağı AKP’den afla ilgili olumsuz yanıt gelince Bahçeli “Cezaevindekiler kader kurbanı olmaktan çıkıp FETÖ'nün, PKK'nın kurbanı haline gelir, seçime 1 hafta 10 gün kala bir talimat ile isyan başlatırlar ise ne olur?” ifadelerini kullanmıştı.

Bahçeli’nin bu “isyan” çıkışı yeni tartışmalara neden oldu.

Bir mahkum yakını sosyal medya hesabından Afyon Cezaevi’nde olayların çıktığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Afyon Kapalı Cezaevinde isyan çıkmış, bütün koğuşlar yanıyormuş, gardiyanlar atış serbest diye bağırıyorlarmış, kapalının yanındaki açık cezaevinden arayan mahkumlar yakınlarına telefonda söylemiş. Daha ne bekliyorsunuz?”



“YOK ÖYLE BİR ŞEY”

 

Sosyal medyada bu paylaşımın yayılmasının ardından AKP Afyon Milletvekili Ali Özkaya, Başsavcı ile görüştüğünü belirterek iddiaların doğru olmadığını söyledi. Özkaya “Yalancı sahtekarlar... Yok öyle bir şey bizzat Başsavcı ile görüştüm... Bayram ve seçim arifesinde fitne ve fesat çıkarma peşindesiniz... Oyları HDPKK’ya ve yol arkadaşlarına göndermek için provakasyon yapıyorsunuz. Savcılar sizin bu iftiranıza gereğini yapacaktır” açıklamasında bulundu